Élet-Stílus

Véletlenül alkohollal itatták a hároméves lányt az étteremben

A pennsylvaniai japán steakhouse vezetője elismerte a tévedést. A kislány kórházba került, infúziót kapott.

Súlyos következménnyel is járhatott volna az a tévedés, amit egy pennsylvaniai étterem alkalmazottja követett el.

Ashley Cain és családja augusztus 15-én egy Monroeville-ben található japán steakhouse-ban vacsorázott. Ahogy az a hibachi-éttermekben szokás, a séf egy palackból a vendégek szájába spriccelte a szakét (rizs erjesztésével készült alkoholos ital), a gyerekeknek pedig limonádét szolgáltak fel hasonló módon.

A két ital azonban hasonló palackban volt,

így történhetett meg, hogy Cain hároméves lánya, Marley több alkalommal is a szakéból kapott. Anyja elmondása szerint a kislány egy idő után fura arcot vágott, látszott, hogy valami nincs rendben vele.

Tizenöt perccel később durva hasmenése lett; kábultnak tűnt, össze-vissza beszélt.

A kisgyermekek szervezete nem képes ugyanúgy feldolgozni az alkoholt, mint a felnőtteké, így a szeszesitalok fogyasztása súlyos hatással is lehet rájuk (káros a központi idegrendszerre, alacsony vércukorszintet okozhat, ami akár kómához is vezethet).

A kislányt kórházba vitték, infúziót kapott.

Az étterem a Channel 11-nek beismerte, hogy súlyos tévedés történt, a steakhouse vezetője elmondta, nagyon sajnálják a dolgot, és mindent elkövetnek, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset. A pincért felfüggesztették a munkavégzés alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik