Élet-Stílus

Idővel kín volt a testi együttlét, és nem a vonzalommal volt a gond

Getty Images
Getty Images
A krónikus prosztatagyulladás gyakran okoz szégyenérzetet. A testi együttlét csúcsán érzett fájdalom gyakori tünete a krónikus prosztatagyulladásnak.

Nem tudom, hogyan mondjam el, de ez már egyre elviselhetetlenebb

– így volt vele Barna. Feleségének, Lucának nem merte elmondani, hogy az utóbbi négy évben a csúcson szinte mindig fájdalmat érez. Férfiúi hiúságát nagyon bántotta a dolog. Komoly szégyen, ha egy pasasnak gondja van az ágyban. Persze lehetnek nehezebb időszakok és előfordulhatnak problémák, de ilyen?! Ezt nem szokta senki nagydobra verni.

A négy év persze sok idő, és Barnát már majd szétfeszítette a probléma, ezért egy kocsmázás során, miután kicsit oldódtak a gátlásai, elmesélte a haverjainak a történetét. Jól esett végre kiadni magából a problémáit, és utána elfeledkezett a dologról.

Egy szombati napon jött a fordulat. Miközben Barna otthon takarított, felesége elment a piacra zöldséget venni. Ez volt a szokásos felosztás náluk. Párja azonban most nagyon feldúltan érkezett haza, amit a becsapódó ajtó jól szemléltetett.

Kiderült, hogy a piacon összefutott férje egyik haverjának az élettársával, aki nagyon furcsa dolgokat kérdezett tőle: hogy találtak-e már megoldást arra a dologra, ami az utóbbi időben Barnát sújtja az ágyban. Luca egyáltalán nem értette, miről van szó. Erre a másik szabadkozni kezdett, hogy egyáltalán szóba merte hozni a témát, de mivel kocsmázás közben volt róla szó a fiúk között, azt hitte, nem titok… Luca motyogott valamit válaszképpen, majd sietve elbúcsúzott, és hazatérve felelősségre vonta Barnát, akinek nem volt más választása, színt kellett vallania. Elnézést kért, és elmesélte az utóbbi négy év keserves tapasztalatát.

Luca sokkal gyakorlatiasabb Barnánál: rezzenéstelen arccal tárcsázta az urológus számát. A következő hétre kaptak csak időpontot, ahol gyorsan kiderült, mi áll a dolog hátterében. Barna sajnos nagyon elhúzta a sumákolást. Kiderült, hogy prosztatagyulladása van, ami időközben krónikussá vált. Tisztázódott számukra, hogy az éjszakai WC-re járkálást és a nehezen induló pisilést is ez a betegség okozza.

A következő hetekben antibiotikum-kezelést kapott Barna. A doktor azt is előírta, hogy üljön minél kevesebbet, illetve a javaslatára a kocsmázás helyett heti kétszer Lucával közösen futni járnak. Luca megfogadta, hogy fűszermentesen főz mostantól. Ha minden jól megy, akkor Barna egyelőre ennyivel megúszta.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt helyi hatású készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat, gáttájéki fájdalmakat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a legtöbb hazai a patikában, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik