Élet-Stílus

Videón, ahogy újraélesztenek egy elefántot

Kotrógépre és kosaras emelődarura is szükség volt a nagy adag bátorság és nyugtató mellett a thaiföldi mentőakcióhoz.

Thaiföld első nemzeti parkjában, a Khao Yai Nemzeti Parkban majdnem tragédiába fordult egy kiselefánt balesete, amikor az állat beleesett egy mély gödörbe, ahova az anyja utána mászott, de sajnos nem tudta egyedül kimenteni a szakadó esőben. Az ázsiai ország Nakhon Nayok nevű tartományában található park munkatársainak és állatorvosoknak kellett segíteniük a bajba jutott ormányosoknak.

Mivel a kölykét megmenteni próbáló anyaelefánt a csúszós sárban tehetetlenül tengődött, és közben az emberi segítséget sem akarta elfogadni, ezért három adag nyugtatót is be kellett adni neki, amitől elvesztette az eszméletét – majd végül újra kellett éleszteni a hatalmas állatot.

Az elefánt mérete miatt természetesen az emberi erő nem volt elég a nem mindennapi mentőakcióhoz: egy kotrógépet és egy kosaras emelődarut is be kellett vetniük. Az újraélesztést pedig a Guardian által megosztott videó szerint úgy oldottak meg, hogy a mentőcsapat egyik tagja elkezdett ugrálni az állaton.

A mentés végrehajtása több mint három órát vett igénybe.

Lehetetlen volt a baba közelébe jutni, amíg az anya a közelben volt, ezért három adag nyugtatót adtunk neki, de mielőtt elájult volna, megindult a baba felé, és beverte a fejét

– idézi a Sky News Dr. Chananya Kanchanasarakot, a nemzeti park egyik állatorvosát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik