Élet-Stílus

Új Barbie babát mutatott be a Mattel a legendás természetvédő tiszteletére

A Jane Goodallról mintázott figura mellé egy távcső és a kutató általt vizsgált csimpánzkölyök mása is jár.

A Mattel új babát bocsát ki a legendás brit természetvédő, egy Jane Goodall tiszteletére – írja a People. Az angol etológust, kutatót a vadon élő állatokkal végzett világszintű munkája miatt ismeri el a vállalat.

A Mattel a július 14-ei csimpánzok világnapjára időzítette a bejelentést, mivel az antropológusnak ez az állat volt az egyik szakterülete.

A Goodall-baba 90 százalékban újrahasznosított műanyagból készül.

A 88 éves kutató elmondta, hogy teljesen el volt ragadtatva a megtiszteltetéstől, azt reméli, hogy a saját Barbie-ja világszerte “inspirálja” a kislányokat, hogy környezettudatosabbak legyenek és aktívabban részt vegyenek a természetvédelemben.

A Barbie babához tartozik egy távcső, és egy csimpánzkölyök, amelyet a Goodall által tanulmányozott David Greybeardről mintáztak.

Lisa McKnight, a Mattel ügyvezető alelnöke és a Barbie and Dolls globális vezetője elmondta, hogy a cég „izgatottan várja” az új baba bemutatását. A „Goodall Barbie baba” tükrözi a cég környezetvédelemért tett erőfeszítéseit, a Mattel célja ugyanis az, hogy 2030-ra minden terméke és csomagolása 100 százalékban újrahasznosított, újrahasznosítható vagy bioalapú műanyagból készüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik