Élet-Stílus

Megkövetelik a fülöp-szigeteki önkormányzati dolgozóktól, hogy mosolyogjanak

Nincs több grimaszolás.

A Fülöp-szigetek Quezon tartományában van egy település, Mulanay, ahol a helyi polgármester, Aristotle Aguirre elrendelte a „mosolypolitika” szigorú betartását minden önkormányzati intézményben, épületben. A mosolypolitika nem jelent mást, mint hogy az önkormányzat összes tisztségviselőjének és dolgozójának mosolyognia kell a köz szolgálata közben. Aki nem így tesz, azzal szemben fegyelmi eljárást indíthatnak.

A nyugodtság és a barátságos légkör eddig egyáltalán nem volt jellemző ezeken a helyeken, Aguirre kampányának éppen ezért egyik fő eleme volt, és azt ígérte, mihelyt megválasztják, bevezeti a mosolypolitikát.

Nem Mulanay vezetője az egyetlen, aki ilyen szabályozást vezetett be, így tett Kevin Anarna, Silang polgármestere is, ő arra utasította beosztottjait, ne ráncolják a homlokukat munka közben, és új szolgáltatási stílust ígért.

Úgy kell, hogy legyen, hogy mikor bemész a polgármesteri hivatalba, akkor minden dolgozó mosolyog. Néhány alkalmazottunkról nem tudom, hogy haragból fogant-e

– nyilatkozta a Guardian cikke szerint Anarna, aki a fehér szín ruhát is előírja az alkalmazottaknak, hogy így elkerüljék azokat a színeket, amelyek valamelyik politikai párthoz kötődnek és ezzel megosztottságot okoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik