Élet-Stílus

Azon akadt ki egy brit milliárdos, hogy nők kommentálták a női foci meccset

Joris Verwijst/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images
Joris Verwijst/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images

Múlt szerdán vette kezdetét az Angliában rendezett női labdarúgó Európa-bajnokság, ahol a csapatok már a csoportkör második fordulójára készülnek. A C-jelű kvartettben kapott helyet a címvédő Hollandia és Svédország válogatottja is, akik szombat este már meg is mérkőztek egymással. A találkozót követte Lord Alan Sugar brit milliárdos is, aki bár itthon érthető módon kevéssé ismert, tudni lehet róla, hogy Nagy-Britannia 171 milliárdosának egyike, és amellett, hogy rendíkvül sikeres üzletember, komoly politikai és médiakapcsolatokkal is bír.

Ám hiába a sikeres életút, Lord Sugarnak egy tweetel sikerült a fél országot magára haragítania. Az üzletember az ominózus mérkőzés elején nyilvánult meg a közösségi médiában, és azon elmélkedett, hogy vajon a sokszínűség hiányának lehet-e tekinteni, hogy a női futball meccsek prezentálásán nem dolgoznak férfi kommentátorok.

Lord Sugar jobban járt volna, ha vár egy kicsit az enter leütésével, mivel a mérkőzés közvetítésébe hamarosan megérkezett Jonathan Pearce, a BBC és a BT Sport egyik legismertebb kommentátora, aki rendszeresen közvetíti a Premier League és a Bajnokok Ligája aktuális mérkőzéseit, és aki emellett történetesen férfi. A Lord Sugar tweetje alatt összegyűlő kommentelők meg is jegyezték, hogy nem valószínű, hogy Pearce-t bárki korábban nőnek nézte volna, de most ez is bekövetkezett.

A milliárdos bejegyzésére reagált egyébiránt az Eb-meccseket közvetítő BBC is. A csatorna műsorvezetője, Gabby Logan igyekezett megnyugtatni Sugart, hogy annak ellenére, hogy nem írják ki a nevüket, a közvetítéseiken rengeteg férfi dolgozik, nem kell aggódnia a sokszínűség miatt.

Hollandia egyébként 1-1-es döntetlenre végzett Svédországgal a csoportkör első meccsén, előbbi csapat szerdán Portugáliával, utóbbi Svájccal csap össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik