Élet-Stílus

Jennifer Lopez felidézte a legijesztőbb pánikrohamát, amikor meg sem tudott mozdulni

Theo Wargo / WireImage / Getty Images
Theo Wargo / WireImage / Getty Images
Huszonéves korában történt.

Jennifer Lopez legutóbbi hírlevelében idézte fel azt az esetet, mikor a húszas évei végén olyan kimerült volt, hogy a teste egyszer csak „kikapcsolt”, fizikailag teljesen lebénult, nem tudott megmozdulni.

Volt egy olyan időszak az életemben, amikor 3-5 órákat aludtam éjszakánként. Egész nap forgatáson voltam, az éjszakákat a stúdióban töltöttem, hétvégénként pedig interjúkat adtam. Huszonéves voltam, és azt hittem, legyőzhetetlen vagyok. Amíg egy nap, ahogy a lakókocsimban ültem, az összes munka és a vele járó stressz, valamint a mentális felépüléshez szükséges alváshiány rám szakadt

– fogalmazott az most 52 éves sztár.

Mint elmondta, az egyik pillanatban minden normálisnak tűnt, majd hirtelen úgy érezte, nem tud megmozdulni. A teste teljesen lefagyott, és a látása is elhomályosodott.

Most már tudom, hogy a pánikroham klasszikus esete volt, amit a kimerültség idézett elő, de akkor még a kifejezést sem ismertem. A forgatás biztonsági őre talált rám és emelt fel, hogy elvigyen az orvoshoz. Mire odaértünk, legalább már a beszédkészségem visszanyertem. Annyira megijedtem, azt hittem, elvesztettem az eszemet.

Az orvosa megnyugtatta, hogy nem őrült meg, csak több alvásra, legalább 7-9 órányira van szüksége, valamint azt javasolta, a koffeinfogyasztását is csökkentse, és rendszeresen mozogjon.

Rájöttem, mennyire súlyos következményei lehetnek annak, ha nem veszem figyelembe, hogy mire van szüksége a testemnek és az elmémnek ahhoz, hogy egészséges legyek. És ekkor kezdődött a jóllét felé vezető utam

– árulta el Lopez, aki saját bevallása szerint most már azt vallja, hogy inkább kiegyensúlyozottan él, mint hogy az öregedés ellen harcoljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik