Élet-Stílus

Juhos József a Mestercukrász-kizárásról: Álltunk a zsűripultban és tátogtunk, mint egy ponty

Ilyen még sosem fordult elő a gasztro-reality-k történetében.

A Mestercukrász és a magyar gasztro-rality-k történetében szerda esti soha nem fordult még elő, hogy tolerálhatatlan magatartása miatt kizárjanak egy versenyzőt. Juhos József zsűritag a Reggeliben mesélte el, hogyan élték meg a balhét.

Kapcsolódó
Mestercukrász: Jelly-t kizárták a versenyből minősíthetetlen viselkedése miatt
Nemcsak a csapattársaival, de a zsűritagokkal is tiszteletlenül beszélt a sütés során.

Mint Joci séf elmondta, Jelly viselkedése egy hosszú folyamat eredménye volt, Katával való konfliktusa már a hét elején elkezdődött. Szerdán Jelly lett a főcukrász, a hatalommal a kezében azonban átesett a ló túloldalára. Sokan attól tartottak, hogy tettlegességig fajult volna a vita, ha harmadik csapattársuk, Szabi nem lép közbe.

Mi nagyon megijedtünk. Álltunk fent a zsűripultban, és ahogy ment a veszekedés a két lány között, egyszer csak Jelly elkezdett berohanni a másik pult mögé, ahol Kata állt. Szerintem az volt a szerencse, hogy a Szabi pont belépett, és egy falként megállította. Akkor már nem tudtunk mit csinálni, ilyet nemhogy egy konyhán, még a való életben sem lehet csinálni

– magyarázta Juhos József.

Először próbáltak beszélni a lánnyal, de amikor Jelly azt mondta a zsűrinek, „hogy ti vagytok az én konyhámban”, akkor Juhos Józsefnek is elgurult a gyógyszere.

Nagyon-nagyon felment a pumpám. Szépen megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy »oké, hogy a te konyhád, de az egész, hogyha úgy nézzük, akkor a mi konyhánk, és ha egy felettesed azt mondja, hogy ezt így kell csinálnod, akkor neked úgy is kell csinálnod«.

A helyzet végül odáig fajult, hogy a zsűri úgy döntött, kizárják a versenyzőt.

Az elején szó szerint mindhárman leblokkoltunk. Még nem láttunk ilyet. Álltunk a zsűripultban és csak tátogtunk, mint egy ponty. Nem tudtuk, hogy mit csináljunk. Egymásra néztünk, elkezdtünk beszélgetni, és rájöttünk, hogy ez így nem mehet tovább.

A cukrászmester elmondása szerint miután megtörtént a kizárás, egy kicsit mindenkiben megállt az ütő. Volt egy mélypont, nemcsak a versenyzőknél, a zsűrinél is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik