Élet-Stílus

Tízéves ikergyerekei mentették meg a fuldokló apa életét

Csapatmunkában végezték az életmentést az alabamai tinédzserek.

Három tinédzser mentette meg egy alabamai férfi életét. Június 14-én Brad Hassig relaxációs légzőgyakorlatokat végzett a víz alatt a Mountain Brook-i házuk kertjében található medencében. A csontkovácsként dolgozó férfi rendszeresen csinált ilyet: visszatartotta a légzését, és a víz alá merült.

Csakhogy ezúttal nem a szokásos módon ért véget a gyakorlat: Hassig elájult.

A Washington Post cikkéből kiderül, hogy az eset idején a férfi tízéves ikerfiai, Christian és Bridon voltak otthon, valamint a náluk játszó szomszéd fiú, a 11 éves Sam.

Bridon és Sam észrevette, hogy Hassig eszméletlenül fekszik a vízben, szóltak Christiannak, aki azonnal beugrott a medencébe. A fiú elmondása szerint apja az oldalán feküdt, remegett, és a feje elkékült.

Kihúzták apjukat a lépcsőre, és – mintha mindig is ezt gyakorolták volna – csapatmunkában végezték az életmentést: Christian átment a szomszédba, de mivel nem volt otthon senki, kiszaladt az utcára és leintett egy kocsit, és megkérte a sofőrt, hogy hívja a mentőket. Bridon eközben a kedvenc filmsorozataiból ellesett módon szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel elkezdte újraéleszteni apját.

A sziránázó mentőautó hangjára már a szomszéd – aki egyébként kardiológus – is előkerült; segített a medence széléről a partra kihúzni Hassiget, aki fia gyors beavatkozásának köszönhetően magához is tért. Véreset köhögött, alig kapott levegőt, ezért hamarosan egy kórház intenzív osztályán találta magát.

A férfi a Today magazinnak elmondta, hogy még azóta is olykor légzési nehézségekkel küzd, de már sokkal jobban van. És nagyon büszke a fiaira és a barátjukra, akiket igazi hősöknek tart, és örökké hálás lesz nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik