Élet-Stílus

Ez az apró szerv is okozhat fájdalmat a csúcson (x)

Phytotec
Phytotec
A szex az örömszerzésről szól, mégis előfordulhat, hogy a férfi számára az orgazmus fájdalmassá válik. Elmondjuk, hogy mi okozhatja a problémát, illetve hogyan lehet ezen segíteni!

Rolandnak kishíján ráment a kapcsolata

Rolandnak időről időre fájdalmai voltak a csúcson, ami rendkívüli módon megkeserítette az életét, és a párkapcsolatát is fenyegette.

„Szavakkal is nehéz leírni azt a pokoli fájdalmat, amit a csúcson éltem át. Bár imádom a feleségemet, és gyönyörű nőnek tartom, teljesen elment a kedvem az együttlétektől. Olga nem értette, miért utasítom vissza a közeledését, és egyre ingerültebben reagált, amikor az ágyban a fal felé fordultam ahelyett, hogy őt öleltem volna” – emlékszik vissza a nehéz időszakra Roland. „Végül egy barátom tanácsára mentem el az orvoshoz, aki megállapította, hogy krónikus prosztatagyulladásom van.”

Miért okoz fájdalmat a gyulladt prosztata szex közben?

Habár a férfiak a végtelenségig tudnak halogatni dolgokat, aki hasonlót tapasztal magán, érdemes mielőbb foglalkoznia a problémával! Az ejakulációban kulcsszerepet játszik a prosztata. Ez a 20 grammos kis szervecske a húgycsövet körülvéve a húgyhólyag alatt helyezkedik el. Az általa kiválasztott váladék a sperma nélkülözhetetlen összetevője. Szex közben a prosztata is stimulálódik, és ha minden rendben van, akkor a csúcs elérésekor a közreműködésével valósul meg az ejakuláció. A probléma ott kezdődik, amikor az aprócska szervben valamiért gyulladás alakul ki. Ennek csak egyik jele a fájdalmas magömlés, a másik pedig a gyakori vizelés és vizelési zavarok.

A prosztatagyulladás leggyakoribb tünetei

A fájdalmas magömlés mellett tapasztalhatnak az érintettek egyéb panaszokat is. Ezek közé tartozik a szúró, nyilalló fájdalom a gáttájékon, emellett idővel az erekció elérése és megtartása is nehezített lehet. A jelenséggel nem megbarátkozni kell, hanem tenni kell ellene.

Ez okozhatja a gyulladást

A krónikus, nem bakteriális prosztatagyulladás hátterében egyrészt a prosztata korábbi sérülése vagy akut bakteriális gyulladása, másrészt az ülőmunka, a hideg felületeken ücsörgés, illetve akár a stressz is állhat. A hosszú ideig tartó üldögélés következtében ugyanis alhasi pangás alakul ki, ami ideális a baktériumok megtapadásához és elszaporodásához. Különösen igaz ez akkor, ha valaki némi súlyfelesleget is felszedett magára. A stresszes életmód magasabb stresszhormonszinteket produkál, amely gyengíti az immunrendszert, és folyamatos kismedencei feszülést okozhat, ami steril gyulladást tud kiváltani. A gyakori és túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás nagy megterhelést jelenthet a férfiak szervezetének, és bármelyik előidézheti a prosztata gyulladását.

Segíthet a Proxelan

A Proxelan klinikai vizsgálatokkal igazolt helyi hatású készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen. Ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és a gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhíti a fájdalmat és a vizelési zavarokat. A Proxelan a szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül bármelyik patikában könnyen elérhető, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, és hosszú távú kezelésre is alkalmas.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik