Élet-Stílus

Weisz Fanni: Hogy halló vagy siket babám lesz-e, mindegy is, egyforma a felelősség

Mindenképp megtanítja majd neki a jelnyelvet.

A Borsnak adott interjút Weisz Fanni, aki a többi között beszélt arról is, hogyan élte meg, hogy édesapja nem része az életüknek. A modell-influenszer elmondta, régen foglalkoztatta a kérdés, vajon miért nem törődik vele úgy az apja, ahogy más gyerekekkel a sajátjuk.

Miért nem szeret minket? Miért nem gondoskodik rólunk? De aztán ezeket a gondolatokat el is engedtem, mert valójában ott volt a nagypapám, aki pótolta ezt a hiányt. Tőle mindent megkaptunk: szeretetet, törődést, gondoskodást. Tökéletes apai minta volt, és ezért automatikusan ő vette át ezt a szerepet.

Beszélt az anyaságról: elmondása szerint már 16 éves kora óta gondolkodik azon, milyen lesz, ha majd egyszer anya válik belőle. Sürgetni nem fogja a dolgot, érkezik a baba, amikor érkezik.

Hogy halló vagy siket babám lesz-e, mindegy is, hisz pont egyforma a felelősség. Nincsenek aggályaim, mert szerintem egy jó anya folyton éber és figyeli a gyermekét. Ráadásul ma a technológia csodáival már minden könnyedén megoldható. A jelnyelvre akár halló lesz, akár siket, már babakorban megtanítom. Előbb fogunk kommunikálni, mint a halló családokban. Mitől kéne félnem? Nem félek én már semmitől!

– fogalmazott Weisz Fanni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik