Élet-Stílus

Véletlenül a fizetése 286-szorosát utalták el neki: nyomtalanul eltűnt

Ben185 / Getty Images
Ben185 / Getty Images
Tévedésből túl sok pénzt utalt át az egyik munkavállalójának egy élelmiszeripari cég Chilében. Bár a férfi megígérte, hogy visszautalja a neki nem járó összeget, később felmondott és eltűnt.

A fizetése 286-szorosát kapta meg a bankszámlájára májusban, egy férfi, Chilében – írja a LadBible című brit bulvárportál.

A meg nem nevezett dolgozó egy húsipari cég, a Consorcio Industrial de Alimentos (Cial) alkalmazásában állt és havonta nagyjából 500 ezer chilei pesót (kb. 200 ezer forintot) keresett, vagyis valamivel többet a 400 ezer pesós chilei minimálbérnél.

Májusban a férfinak véletlenül több mint 165 millió pesós (közel 68 millió forintos) fizetést utalt ki a cége. Az összeg a férfi eredeti bérének 286 szorosa, vagyis közel 24 évig kellett volna dolgoznia érte.

Amikor a cégnél észrevették a hibát, megkeresték az érintett munkavállalót. A férfi elismerte, hogy jóval több pénzt kapott a szokásosnál, és megígérte, hogy be fog menni a bankjába és elintézi a különbözet visszautalását. Aztán mégsem így tett, hanem eltűnt a munkaadója elől és június 2-án eljuttatta a céghez a lemondását.

A Cial feljelentést tett az ügyben, de a rendőrség egyelőre senkit sem tudott letartóztatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik