Élet-Stílus

Az otthonától több ezer kilométerre, az óceán túlpartján találták meg az elveszett postagalambot

Monroe County Alabama Animal Shelter / Facebook
Monroe County Alabama Animal Shelter / Facebook
Elképesztő utat tudhat maga mögött Bob, brit a postagalamb, aki úgy eltévedt egy angliai versenyen, hogy az Egyesült Államokban kötött ki.

Bob, a postagalamb, három héttel ezelőtt egy versenyen vett részt Angliában. Guernseyben szállt fel és nagyjából tíz órával később a rajttól mintegy 644 kilométerre fekvő Gatesheadben kellett volna landolnia, ám hiába várták, soha sem érkezett meg – írja a BBC.

A négyéves postagalamb gazdája, Alan Todd a legrosszabbtól tartott, a férfit azonban nemrég felhívták az Egyesült Államokból. Egy alabamai állatmenhely gondozója volt a vonal túloldalán és közölte, hogy Bob náluk van, kicsit lefogyva ugyan, de remek formában.

Bobra június 29-én, a kertjében talált rá egy idős férfi az alabamai Mexiaban. Mivel a madár lábán jól látható jelölőgyűrűk vannak, a legközelebbi állatmenhely segítségét kérte. A gondozók a gyűrűk alapján beazonosították, majd értesítették Bob gazdáját.

Alan Todd azt mondja, kizárt, hogy a postagalamb repülve szelte át az óceánt és tette meg a közel a 6500 kilométeres utat. Miután eltévedt, valószínűleg egy hajóra szállt le és potyautasként jutott el Amerikába. Mivel a tollait olaj borította, amikor megtalálták, valószínűleg egy tartályhajón utazhatott.

Todd hozzátette, Bob több mint ezer fontot (460 ezer forintot) ér. A tulajdonos azt tervezi, hogy amint tud, Alabamába repül és hazaviszi Bobot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik