Élet-Stílus

Anger Zsolt vajas kenyeret készít az első főzős videójában

Pénteken indul a gasztrocsatornája a YouTube-on.

Anger Zsolt négy évvel ezelőtt szerepelt A Konyhafőnök VIP-ben, ahol egészen a döntőig jutott. Végül a második helyezést érte el, Dobó Ági lett az abszolút győztes. A színész a Reggeli csütörtöki adásában azt mondta, a műsor során fertőződött meg a gasztronómiával, és annyi mindent tanult a zsűritől – Fördős Zétől, Sárközi Ákostól és Wossala Rozinától –, hogy utána szintet lépett.

Rájöttem, hogy attól, hogy valaki szeret főzni, az még nem azt jelenti, hogy tud. Akkor ott történt valami gasztronómiailag, és elkezdtem kicsit „kigyúrni” magam. Megszereztem a szakács- és a cukrászszakmát is, jelesre vizsgáztam

– mondta el Anger, hozzátéve, hogy Széll Tamás Michelin-csillagos szakácsnak annak idején hármas lett ez a vizsgája.

A következő nagy lépés a gasztroutazásában egy videósorozat indítása. Hetente fog új résszel jelentkezni Fotokitchen című YouTube-csatornáján. Ehhez épített egy stúdiókonyhát, ahol nemcsak főzőcskézni fog, hanem gasztroközösséget is szeretne építeni.

Azt is elárulta, milyen fajta videókra számíthatnak a nézők.

Minden, ami eszembe jut, amit szeretek főzni. Hol fűszerekről fogok beszélgetni, hol bemutatok egy-egy gépet, hogy mit lehet vele csinálni, hol valami régi receptet mutatok, amihez próbálok mindig hozzáfűzni valami történetet. Lesznek ismert és ismeretlen vendégeim, akik a barátaim vagy valamilyen módon kapcsolódunk mind a ketten a főzéshez.

Péntek este 18:00 órakor kerül ki az első rész, amivel kapcsolatban elmondta: az alapoknál kezdi.

Az első főzős videómnak az a címe, hogy Vajas kenyér. Az lesz a csavar benne, hogy a kenyeret és a vajat is én készítem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik