Élet-Stílus

Új jakuzziját segített cipelni a szállítóknak, de leszakadtak a bicepszei, ezért kártérítést követel

Shams / Getty Images (illusztráció)
Shams / Getty Images (illusztráció)
Igen nyomós érv egyenesen Angliából, hogy miért ne segítsünk se a költöztetőknek, se a nehéz rendeléseket kiszállítóknak.

Egy brit férfi azzal került be a hírekbe, hogy segíteni próbált új jakuzzija cipelésében a szállítóknak, de a pakolás közben mindkét karján „leszakadtak a csontjairól” a bicepszei, ezért most 200 ezer font (93 millió forint) kártérítést követel a gyártótól.

A LADbible azt írja, hogy a Londontól 37 kilométerre, egy Redbourn nevű községben élő Darren Berryman a balesetért a jakuzzi gyártóját, a Bedfordshire Hot Tubs-t okolja, pontosabban a cég szállítóit, akik nem figyelmeztették a „sérülésveszélyre”, miután felajánlotta nekik a segítségét. Ezért úgy döntött, be is perli őket.

A kártérítés mértékét jól jelzi, hogy Berryman háza, melynek kertjébe az új medencét rendelte, 500 ezer font (233 millió forint) értékű.

Amikor a hatalmas medencét a leengedték a kocsiról, egy rövid időre rábízták a segítőkész 49 éves értékesítési vezetőre, hogy tartsa egyedül. Majd a nehéz medence tartásától „pukkant” egyet a karja, és iszonyatos fájdalmat kezdett érezni.

A kórházi vizsgálat során megállapították, hogy a balesetben az új jakuzzija elhelyezésében közreműködő férfi mindkét karja disztális bicepszszakadást szenvedett.

Az egykori vízvezeték-szerelő és építőmester azt is állítja: a szállítók hanyagságból engedték, hogy segítsen, amikor nem volt eehhez megfelelő képesítése, emiatt pedig nagy „veszteség” és „jelentős kellemetlenség” érte őt.

A luxus jakuzzikat gyártó cég ügyvédjei azonban vitatják Berryman úr keresetét, és nem fogadják el a cég gondatlanságát.

Nem ismerjük el az állítólagos baleset eseményeit, tényeit vagy körülményeit. A felperesnek szigorúan bizonyítania kell a balesetet és az állítólagos sérülést körülvevő körülmények jellegét, időpontját és bekövetkezését. Nem ismerjük el a felperes állítólagos személyi sérülésének, veszteségének és kárának ok-okozati összefüggését

– fogalmaz a Bedfordshire Hot Tubs jogi képviselői nevében kiadott nyilatkozat.

A keresetet a londoni Legfelsőbb Bíróságon nyújtották be, de még nem került a bíróságon bíró elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik