Élet-Stílus

Gianni ingyen dolgozott gyerekként, a jattokból bőrkabátot vett magának

Máig megvan neki a dzseki, fontos szimbólumnak tartja.

A Mokka keddi adásában az egyik témakör a nyári diákmunka volt, a riportban Gianni is elmondta a véleményét. A séf és étteremtulajdonos támogatja, hogy a fiatalok dolgozzanak, mert szerinte alázatra tanítja őket, és a személyiségfejlődésük szempontjából is nagyon fontos, ráadásul a megszerezhető plusz pénz mellett tapasztalatszerzésnek sem utolsó.

A szüleitől hozta ezt a látásmódot, akik arra ösztönözték: gyerekként minél több szakmában próbálja ki magát, ráadásul azt szorgalmazták, hogy mindezt fizetés nélkül tegye. Gianni volt telefonkönyvkihordó, kertész, kőműves, legnehezebb munkája pedig az volt, amikor egy énekes teljes koncertfelszereléséért felelt.

Az első jattokból tudtam venni magamnak egy bőrdzsekit. Akkor már megvolt az öröme, hogy mit jelent dolgozni, mit jelent az erőfeszítés, a saját pénzünkből, saját energiánkból megszerezni bármilyen tárgyat. Még mindig megvan az a bőrkabát, lehet, hogy már nem is jó rám, de olyanfajta szimbólum, ami fontos

– fogalmazott Gianni, aki a saját éttermében is fogad tanulókat. Fiának is szeretne példát mutatni, mint mondja két dolgot tart igazán fontosnak, hogy Gianfranco Máté dolgozzon és sportoljon, mert szerinte ettől lesz nagy ember valaki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik