Élet-Stílus

Alekosz szerint ő érdemli a Karinthy-gyűrűt, mert képes visszahozni Hofi Géza humorát

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Több mint egy évtizede szórakoztatja a magyarokat, ezért szerinte neki járna az elismerés.

Alekosz kedden egy Facebook-posztban fejtette ki, hogy szerinte nem az arra legérdemesebbek kapják meg a Karinthy-gyűrűt, melyet a magyar humorművészet kiemelkedő teljesítményt nyújtó előadóinak ítélnek oda minden év június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján. Mint írja, azóta már három nap telt el, de még semmi nem történt.

Több, mint egy évtizede vagyok igen aktív része a magyar szórakoztatóiparnak, mindig megújulva televízióban, rádióban, interneten egyaránt. Értetlenül állok a megfeledkezés előtt! Bizton állíthatom, Hofi után én vagyok az egyetlen olyan igazi egyéniség és jelenség, aki úgy képes visszaadni és visszahozni azt a fajta nemzeti humort, amit egykoron a Mester képviselt

– írja a posztban a ValóVilág negyedik szériájának győztese, Hofi Géza, a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakjához hasonlítva magát.

Hozzáteszi: méltatlannak tartja, hogy „humortalan pojácáknak adják oda a gyűrűt, amit még méltatlanabbul adogatnak, cserélgetnek egymás között”.

Adják nekem a gyűrűt! És vegyék el azoktól, akik méltatlanok rá. Kitartásom töretlen, ötleteim, kreativitásom gazdag és rendíthetetlen, pártpolitikailag megvezethetetlen.

A bejegyzés végi aláírásában Alekosz a magyar szórakoztatóipar kiemelkedő alakjaként és a Karinthy-gyűrű várományosaként hivatkozik magára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik