Élet-Stílus

Ireland Baldwin elmondta, hogy tinikorában megerőszakolták, később abortusza volt

Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic
Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic
Egy TikTok-videóban osztotta meg a saját történetét az abortuszjog eltörlését követően.

Ireland Baldwin az alkotmányos abortuszjog eltörlése okán készített egy TikTok-videót, melyben elárulta, hogy tizenéves korában megerőszakolták. Mint mondja, nem volt magánál, amikor megtörtént, de az eset megváltoztatta az élete hátralévő részét.

Akkoriban soha senkinek nem mondtam el, még évekig. Az egyetlen személy, aki tudott róla, az a nővér volt, aki nem sokkal utána ellátott. Még az akkori barátomnak sem mondtam el. A szüleimnek sem. Senkinek

– fogalmazott a 26 éves modell, aki egyébként Alec Baldwin és Kim Basinger lánya.

Elmondta, hogy a történtek hatására sokkal több alkoholt ivott és nagyon sokat bulizott, valamint a romantikus és baráti kapcsolatai is bántalmazók és mérgezők voltak. Mint mondja, mindent megtett, hogy elterelje a figyelmét, és mással foglalja le magát.

Most azért osztotta meg nyilvánosan, mi történt vele, mert rengeteg bátor nő története jutott el hozzá az abortuszdöntést követően, és elgondolkodott rajta, hogy miben lenne más az élete, ha az erőszakoló teherbe ejti, és fel kellett volna nevelnie egy gyereket, mindaz alatt, amin akkor keresztülment. Hozzáteszi: bár neki van hozzáférése rendes orvosi ellátáshoz, van pénze, és támogató közeg veszi körül – ami nem mondható el minden nőről –, ennek ellenére traumatikus lett volna számára mindez.

Ezután egy pár évvel későbbi esetről beszélt, amikor terhes lett az akkori barátjától, és az abortusz mellett döntött.

Abban az időben nagyon boldogtalanok voltunk együtt. Ő világossá tette, hogy soha nem akar gyerekeket vagy házasságot. Még egy komoly kapcsolatban is alig akart benne lenni. Azért döntöttem az abortusz mellett, mert pontosan tudom, milyen érzés két egymást gyűlölő ember közé a világra jönni. Megszülhettem volna és örökbe adhattam volna azt a gyereket? Talán igen, talán nem. De saját stabil anyagi biztonság és egy szerető és támogató partner nélkül felnevelni egy babát nekem nem ment volna. Magamat választottam, és újra így tennék. Ez a te életed, a te döntésed

– mondta el a videóban.

@irelandshmireland I’m here for you ♥️ #fyp #roevwade #womensrights ♬ original sound - Ireland

Ajánlott videó

Olvasói sztorik