Élet-Stílus

Véletlenül olcsóbban adta az üzemanyagot, kirúgták az amerikai benzinkutast

WRAL
WRAL
Egy apró hiba miatt, egy ideig kilencven százalékos kedvezménnyel kínálta a prémium gázolajat egy benzinkút Kaliforniában. A vevők azonnal hívták a rokonaikat és a barátaikat, hogy siessenek tankolni.

Rossz helyre került egy tizedesvessző, így 6 dollár 99 cent helyett mindössze 69 centet kellett fizetni a prémium gázolaj gallonjáért egy Shell benzinkúton, a kaliforniai Rancho Cordovában. A hír pillanatok alatt elterjedt a városban, hamarosan kisebb tömeg tülekedett az olcsó üzemanyagért – írja egy helyi hírportál.

Az egyik első vevő alig hitt a szerencséjének, de aztán gyorsan kapcsolt, elkezdett megtölteni egy hatalmas műanyag kannát, majd megosztott egy videót is az olcsó gázolajról. Egyre többen érkeztek, és amikor látták, hogy tényleg tizedáron lehet tankolni, hívták a barátaikat és a rokonaikat. Három óra telt el, mire a benzinkút felfedezte, és javította a hibát, de a céget ennyi idő alatt is többezer dolláros kár érte.

A cég néhány nap múlva elbocsátotta a hibáért felelős John Susinát, a benzinkút vezetőjét. A férfi amellett, hogy új állást keres, online adománygyűjtésbe kezdett, mert attól tart, hogy a volt munkahelye megpróbálja majd rajta behajtani az okozott kárt. A férfi 16 ezer dollárt (hatmillió forintot) szeretne összeszedni.

Egy munkajogász ugyanakkor azt nyilatkozta, valószínűtlen, hogy Susinát bepereljék, a munkavállalókat ugyanis törvény védi a hasonló esetekben. A volt munkaadó követelése csak akkor lenne jogos, ha Susina a főnöke kifejezett utasítása ellenére végzett tevékenység közben hibázott volna.

Az Egyesült Államokban utoljára 1978-ban került 69 centbe egy gallon üzemanyag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik