Élet-Stílus

Sebestyén Balázsnak 160 milliós osztalékot, Schobertéknek 135 milliós mínuszt hozott a tavalyi év

RTL Klub / Sajtóklub
RTL Klub / Sajtóklub

Sebestyén Balázs

Sebestyén Balázsnak három cége van, ebből egy mutatja a valódi működés jeleit.

  • A Phova Kft. a 2020-ashoz hasonló eredményt ért el tavaly: a 303 milliós árbevétel 316 millió forintra kúszott fel, az adózás utáni eredmény pedig 153 millió forintról 166 millió forintra. Utóbbiból idén 160 millió forint osztalékot fizettek.
  • A Shamarpa Kft. nulla forint bevétel mellett 24 ezer forintos mínuszban zárt.
  • A tavaly év végén alapított Dharmacsakra Kft.-nek nullás árbevétel mellett 110 ezer forintnyi anyagköltsége volt, amiből ugyanekkora mínuszos eredmény lett.
RTL Klub / Sajtóklub

A Schobert házaspár

Schobertéknek több céges érdekeltségük is van. Az Alakreform Kft., amelynek mindketten tulajdonosai, tavaly az előző évihez hasonló, 118 millió forintos árbevételt hozott, ám a 2020-as, 40 milliós adózott eredmény helyett tavaly „csak” 16 millió forintot termelt. Utóbbiból tizenöt millió forintos osztalékot fizettek.

A Norbi Update Lowcarb Zrt. eredménykimutatásának főbb sorai 2020-ban és 2021-ben megegyeztek, ami kevésbé jó hír:

tavaly a 2,3 milliárd forintos bevétel ellenére 135 millió forintos mínusszal zárták az évet,

ami nagyjából forintra pontosan megegyezik a tavalyelőtti eredménnyel.

RTL Klub / Sajtóklub

Kulcsár Edina és Szabó András

2021-ben még egy párt alkotott Csuti és Kulcsár Edina, így őket együtt kezeljük. Influenszerügynökségük, a Social Guru Magyarország Kft. nagyjából akkora bevételt (132 millió forint) hozott, mint egy évvel korábban, az adózás utáni eredmény végül az 50 millió forintról 30 millió forintra apadt. Utóbbit ki is fizették osztalékként, illetve úgy döntöttek, az eredménytartalékból további 18 millió forinttal tesznek így.

Az Instagram-sztárok terelgetése mellett Kulcsár Edina szereti még a hajfonást is, kapcsolódó vállalkozása, a BeautyStation Kft. 88 millió forintos bevételt termelt 2021-ben, ami egy szerény, 700 ezer forintos, adózás utáni eredményhez volt elég. Igaz, ez legalább pozitív, nem úgy, mint a 2020-as, kétmillió forintos mínusz.

Az Opten szerint előadó-művészettel foglalkozik a 2015 végén alapított Edina Kulcsár Kft. (Kulcsár az azt megelőző évben lett szépségkirálynő), ami tavaly a 13 millió forintos bevétele mellett közel ötmillió forintos mínuszban zárta az évet.

RTL Klub / Sajtóklub

Shane Tusup és Szabó Zsófi

A Szabó-Tusup páros még idén is együtt voltak, sőt, alig pár hete jelentették be szakításukat. Két külön cégük van, azonban mindkettőt ugyanarra a törökbálinti címre jegyezték be. A Szabó Zsófi tulajdonában lévő Landoo22 Kft.-t tavaly hozták létre, és már az első évben 18 millió forintos árbevételt hozott. Ennek közel kétharmada, 12 millió forint lett a profitja, amiből nem fizettek osztalékot.

A Shane Tusuphoz tartozó Polymorph Industries Kft. hatmilliós bevétellel és bő kétmilliós mínusszal zárta 2021-et.

RTL Klub / Sárosi Zoltán és Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Gáspár Laci

Az énekesnek két cége van. A GL Sztár Bt. a tavalyelőtti 50 millió forintos árbevétel után tavaly 36 milliót termelt, a két évvel ezelőtti egymilliós adózott eredmény tavaly mínusz 7,5 millió forint lett. Részben az övé a Your Dreams Kft. is, ami évek óta nem termel bevételt, és 100–200 ezres mínuszban zár. A cég a tavalyi évre még nem adta le a beszámolóját.

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Rácz Jenő

Kiemelkedő évet zárt tavaly a COSTES BRJ Kft., aminek a séf mellett a COSTES HUNGARY Kft. a tulajdonosa az Opten adatai szerint. A 2020-as, 7,7 milliós árbevétel és mínusz 13,5 millió forintos adózott eredmény után 2021-ben már 340 millió forint bevételt termelt, az adózott eredmény pedig 43 millió forintra rúgott. A cég osztalékot nem fizetett.

Marjai János / 24.hu

Kovács Ákos

A zenész cége, a Fehér Sólyom Bt. tavaly 221 millió forint bevételt termelt (ez közel másfélszerese a 2020-as adatnak), a profitja pedig közel 85 millió forint lett (ami szintén másfélszerese a tavalyelőtti összegnek). A nyereség eredménytartalékba került, osztalékot nem fizettek. Szintén Kovácsé a FalconMedia Kiadó Bt., amelynek viszont évek óta nincs bevétele.

Szigetváry Zsolt / MTI

Nagy Feró

Az énekes cége, a beszédes nevű NAGYFERÓ Produkció Kft. tavaly megháromszorozta a bevételét az előző évhez képest: 30 millió forint helyett 90 millió forint folyt be a kasszába, ám a korábbi szűk, ötmilliós adózott eredmény helyett a 2021-es évet 790 ezer forinttal zárta.

Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik