Élet-Stílus

19 egyedi koporsót készítettek a texasi lövöldözésben elhunyt gyerekeknek

Trey Ganem ingyen készítette el a személyre szabott darabokat, amelyeken Pókember, Superman vagy a TikTok is szerepel.

Egy texasi családi vállalkozás 19 egyedi koporsót adományozott a texasi Uvaldében történt lövöldözésben elhunyt diákok családjainak – közölte a CBS.

Trey Ganem, aki a SoulShine Industries nevű, koporsókkal foglalkozó vállalkozást vezeti, találkozott a gyerekek szüleivel, hogy megtudja, mit iránt érdeklődtek a diákok, mi volt a kedvenc sportjuk vagy rajzfilmhősük, és később ezek alapján, kézzel festette meg a koporsókat.

Van olyan, amelyiken Superman szerepel, egy másikról Pókember köszön vissza, de egy dinoszauruszt, a TikTokot és a softballt is megjelenítették, attól függően, hogy az elhunyt diáknak miért rajongott.

A díszítetlen koporsókat múlt hét pénteken szállították le, Ganem és fia pedig az egész hétvégén dolgozott, festettek és összeszerelték a koporsókat, de több barátjuk, egy grafikus és egy szállítócég is segített nekik.

A lövöldözés áldozatait kedden helyezték örök nyugalomra, a temetésen résztvevők az öltözékükkel is megemlékeztek a gyerekekről, Amerie Jo Garza búcsúztatásán sokan a kedvenc színét, a lilát viselték, Maite Rodriquez temetésén pedig többen zöld nyakkendőt viseltek, mivel a diák tengerbiológus szeretett volna lenni.

A texasi temetkezési igazgatóság felajánlotta Ganemnek, hogy kifizeti a koporsókat, de a ő ezt nem fogadta el, pedig egy-egy darab elkészítése akár 3800 dollárba (kb. 1,4 millió forint) is kerülhet. Cégéhez, a SoulShine Industrieshez azért befolyt némi adomány.

A lövöldözés múlt hét kedden történt a Robb Általános Iskolában, az ámokfutásban 19 gyerek és két felnőtt halt meg. Mindkét felnőtt halálos áldozat tanítónő volt, egyikük 17 éve tanított, másikuk 23 éve dolgozott az iskolában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik