Élet-Stílus

11 éves ikerpárt tüntetett ki II. Erzsébet királynő

Getty Images
Getty Images
A figyelemhiányos hiperaktivitási zavarban szenvednő Elena és Ruben Evans-Guillen jótékony célokra gyűjt pénzt, tevékenységükre a brit uralkodó is felfigyelt.

Két 11 éves iker lett a valaha volt legfiatalabb brit, akit II. Erzsébet királynő kitüntetett a születésnapján – írja a BBC.

Az ikerpár az adománygyűjtésben nyújtott szolgálatokért veheti át a British Empire Medals elismerést.

A Warringtonban élő Elena és Ruben Evans-Guillen jótékony célokra kezdett pénzt gyűjteni, eddig már 46 ezer font (kb. 21, 4 millió forint) jött össze nekik.

Az ikerpár hatévesen teljesítette az első kihívást: egy év alatt 100 kilométert futottak, hogy pénzt gyűjtsenek a helyi kórház kertjének rendbetételére. Azóta is túráznak, kajakoznak vagy hegyet másznak, hogy adományokat gyűjtsenek.

Büszke vagyok a bátyámra és magamra, hogy ennyit elértünk!

– mondta Elena, aki elárulta, hogy nagyon nehezen bírta, hogy ne újságolja el rögtön a hírt a barátainak.

Édesapjuk, Mark Evans-Guillen elmondta, hogy a gyerekei figyelemhiányos hiperaktivitási zavarban (ADHD) szenvednek, azért kezdtek adománygyűjtésbe, hogy javítsák a koncentrációs képességüket, azóta az egész család élete megváltozott.

Ha vannak olyan fiatal családok, akik hasonló cipőben járnak, és úgy érzik, hogy rendkívül nehezen fognak boldogulni, csak nézzenek Rubenre és Elenára, és rengeteg inspirációt és bátorítást meríthetnek belőlük

– mondta Evans-Guillen.

Az ikerpár már korábban is kapott elismerést a tevékenységéért, fenti képünk akkor készült, amikor idén májusban Young Fundraisers díjat kaptak Manchesterben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik