Élet-Stílus

Kamaszok játszottak a síneken, hajszálon múlt a tragédia

Vérfagyasztó videót tett közzé a kanadai Metrolinx közlekedési vállalat. A felvételen az látható, hogy egy vasúti hídon, a síneken játszó fiúknak csak az utolsó pillanatban sikerül elugraniuk az érkező vonat elől.

Hajszálon múlt a tragédia május 20-án, pár perccel délután öt óra után egy vasúti hídon, a kanadai Torontóban. Három tizenéves fiú kóborolt a síneken, kettőjüknek csak az utolsó pillanatban sikerült félreugrani, amikor megérkezett a vonat – írja a CBC kanadai hírportál.

A mozdonyvezető fülkéjében működő kamera videóra vette az esetet. A felvételen látszik, hogy az egyik fiú egy párhuzamos sínpár mellett áll, két másik azonban azon a vágányon tartózkodik, amelyiken a szerelvény halad. A két fiú egy rövid ideig a vonat előtt fut, mintha megpróbálnák lehagyni a szerelvényt, végül aztán kitérnek az útjából. Az egyikük a lehető legrosszabb megoldást választva keresztezte a vonat útját.

Az incidens során, csodával határos módon senki sem sérült meg, a Metrolinx ugyanakkor hozzáteszi: Kanadában, minden évben legalább száz ember hal meg vasúti balesetben. A cég szeretné megtalálni a fiúkat, de nem azért, hogy megbüntessék, hanem azért, hogy biztonságra tanítsák őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik