Élet-Stílus

Orvosok figyelmeztetnek: azonnal hagyják abba a zuhany alatti pisilést

A szakemberek szerint ülve kell végezni a kisdolgukat, hogy elkerüljük az egészségügyi problémákat.

Nem tesz jót a húgyhólyagnak, ha valaki a zuhany alatt állva pisil, mind a férfiak, mind a nők esetében – közölte egy uroginekológus a TikTokon.

Dr. Teresa Irwin a videóban elmondta, hogy több probléma is van a tus alatti pisiléssel, például az, hogy idővel állandóan vizelési kényszert érzünk, akárhányszor vízcsobogást hallunk.

A Daily Mail azt írja, hogy Dr. Alicia Jeffrey-Thomas terapeuta is egyetértett Dr. Irwinnel, szerinte az emberknek sürgősen fel kell hagyniuk ezzel a szokással.

Jeffrey-Thomas a közel 500 ezer követőjének elmagyarázta, hogy még milyen veszélyei vannak a folyó víz alatti pisilésnek. Ő is megemlítette, hogy hogyan csapja be az agyat a csobogó víz, és hangsúlyozta, hogy az embereket „nem arra tervezték, hogy állva pisiljenek”.

@thepelvicdancefloor How to Train Your Bladder - Part 1 #LearnOnTikTok #TikTokPartner #bladdertraining #bladderretraining ♬ TIDE TO YOUR SOUL - C. Paul Chantrill

Szerinte álló testhelyzetben nem lazul el eléggé a medencefenék, és nem tud teljesen kiürülni a húgyhólyag.

Ajay Rane uroginekológus elárulta, hogy mi a helyes mód a pisilésre a nők esetében.

A professzor szerint vécén ülve, mindkét lábat a földön tartva segíthetik a leginkább a comb- és a medenceizmok ellazulását, és még hatékonyabban segíti a hólyag kiürülését, ha az illető még előre is hajol, mintha újságot olvasna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik