Élet-Stílus

Sebestyén Balázs: Egy büdös bagós nem fogja letenni a cigarettát, mert ma dohányzásmentes világnap van

RTL KLUB
RTL KLUB
A stúdióban ülő, egyébként cigarettázó Rákóczi Feri volt, amiben egyet is értett.

A dohányzásmentes világnap (május 31.) kapcsán beszélgettek Sebestyén Balázsék a Balázsék című reggeli műsorban kedd délelőtt. A műsorvezető markánsan felszólalt a dohányzás ellen, kiemelve, nem látja értelmét egy ilyen napnak.

Minek tartunk dohányzásmentes világnapot? Ezt ki hiszi el? Nincs értelme. Semmi. Ki fogja betartani? Senki. Ott a rák világnapja, beszélünk róla, cikk születik, preventív történetek vannak, van értelme. De hogy egy büdös bagós nem fogja ma azért letenni a cigarettát, mert dohányzásmentes világnap van. Szerinted ha 2000 forint lesz egy doboz cigi, akkor leteszitek egy nyamvadt dohányzásmentes világnapért?

Rákóczi Feri, aki szintén dohányzik, nem tudta, hogy ma van a nap. Saját elmondása szerint őt nem lehetne megfogni egy ilyen nappal, de az jó, hogy felhívják a figyelmet a szenvedély károsságára. Beszélgettek az összegekről, ugyanis egy láncdohányos több tízezer forintot elkölt cigarettára egy hónap alatt, amit valahonnan „el kell venni” a mindennapi kiadásokból.

„A legtöbb mentes nap hülyeség. Látszatmegoldás” – mondta Sebestyén. Majd megbeszélték, az a nagy baj a cigarettával még, hogy a fiatalok azt gondolják róla, „menő, szexi”.

Látom buszmegállókban, iskolák előtt, hogy a gyerekek nyomják az IQOS-t vagy az ahhoz hasonló, brandingelt cuccot. És azt mondják, »Dohányzol, de ciki, én IQOS-t szívok!«. Na, most tegyünk különbséget a kettő között…

A teljes beszélgetést alább lehet visszahallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik