Élet-Stílus

Hódvár, krokópálya, Repülő halak és a Stellarium – egy élménygazdag vizesvidámpark a közelben (X)

Familypark
Familypark
Nem kell messzire utazni, ha egy valódi vidámparkba vágyik a családjával!

Magyarországról kevéssé elérhetőek az olyan családi vidámparkok, mint például a Disneylandek, de mindössze Burgenlandig kell utazni, hogy mégis ilyen élményben legyen részünk.

A csak a belépésnél fizetős Familypark ráadásul Ausztria legnagyobb vidámparkja, egy tökéletes egynapos kirándulás célpontja. Ha Ausztria, sokaknak inkább a bécsi Prater ugrik, pedig ott külön kell fizetni minden egyes attrakciónál, ill. a Praterben nincsenek vizes attrakciók. Ezzel szemben a Familypark a vizes játszóterei segítenek elviselni a nyári hőséget.

A legújabb attrakciójuk hamarosan elkészülő és kipróbálható Hódvár, vagyis a Bibeburg, ami egy 17 méteres magasságból a vízbe csapódó hullámvasút. Egy kör négy perces, a kisebbek is nyugodtan felszállhatnak rá 100 centi magasságtól.

A másik vizes pálya az úgynevezett Krokópálya, amely krokodilos csónakjaival egy vízi csatornán halad át, majd egy lifttel egy viaduktból zúg a vízbe. Ezenkívül egy komplett vizes játszótér, a Vízerőmű is várja a gyerekeket, itt a szökőkutak, interaktív játékok, vízágyúk segítségével biztos a felfrissülés. A Repülő halak elnevezésű körhintánál pedig a tengeri lények vízsugarai elől kell elmenekülni a gondolánk joystickjének segítségével.

Aki kihagyná a vizet, természetesen annak sem kell csalódnia a Familyparkban. A Leonardo repülő szerkezete már teljesen vízmentes alternatívát kínál. A híres feltaláló és festő egy jegyzetlapjáról életre kelő körhintát szintén magunk irányíthatjuk, hogyan körözzön a levegőben a mozgatható szárnyak segítségével.

Végül, de nem utolsó sorban, ott van még a park 2021-es szenzációja, a Stellarium. Egymásba kapaszkodó négy karja, és azok hipnotikus mozgása nem csak a rajta ülőket, hanem a nézőket is elképeszti.

Galéria

De legyen szó arról is, ami a szülőket az attrakcióknál is jobban érdekelheti

A Soprontól 25 percre található, de tömegközlekedéssel is elérhető park elsősorban a kisgyerekes családoknak lehet célpont, viszont a Hódvárral már a tinédzserek felé is nyitnak. Három éves kortól a felnőttekig mindenki megtalálja a neki megfelelő attrakciót a több mint 30 lehetőség közül. Ezen kívül ott vannak még a játszóterek, a mászó lehetőségek, a nagy és gyönyörű parkos területek.

Többféle étkezési lehetőséggel is szolgál a Familypark: a hamburger, a pizza, a lángos, a fagyi, a gyros, a gofri, a vegán vagy éppen a hagyományos osztrák ételek kedvelői is megtalálják a számításukat 18 étkezési helyszínen vagy az új smoothie bárban.

Illetve még egy tipp: aki online vásárolja meg a jegyet, az olcsóbban jut hozzá, mint aki a park bejáratánál szerzi be. A napijegy magában foglalja az attrakciók többségénél a korlátlan használatot a park minden tematikus részlegén, azonban néhány további játék valamint az automaták zsetonokkal működnek, amelyeket külön kell megvásárolni.

A Familypark, Ausztria legnagyobb szabadidőparkja egy igazi gyerekparadicsom, amely 145.000 négyzetméteren kínál szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik