Élet-Stílus

Ilyen diplomaosztó képet is ritkán látni

Azért is mutatta meg, hogy így tiltakozzon a „tetoválás-diszkrimináció” ellen.  

A fülöp-szigeteki, cebui DeeDee Villegasnak szinte egész testét tetoválások takarják, így az arcát is, sőt, még a szemgolyóját is.

Büszkén viselte őket már a diplomaosztóján, mikor magna cum laude minősítéssel képzőművészeti bizonyítványt szerzett 2019-ben. Azt mondja, akkor vált a tetkók függőjévé, mikor megismerte azok történelmi jelentőségét.

Két fotózásom volt arra az életre szóló eseményre: az egyiken láthatóak voltak a tetoválásaim, a másikon lesminkeltem az arcomon a tetoválásokat (az évkönyv miatt)

– írta a népszerű tiktoker a fotó mellé az Instagramon. Bár ez a kép se a valódi, utólag lett megphotoshopolva, hogy a szemgolyója is tetováltnak tűnjön, pedig az akkor még nem volt neki. De az összes többi arc- és testtetoválása igen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DeeDee Villegas (@thedeedeevillegas) által megosztott bejegyzés

Három éve is kirakta ezt a fotót, de később törölni volt kénytelen, mert szélsőségesek rátámadtak az iskolájára, a családjára, a barátaira miatta.

Villegas, akit korábban a tömegközlekedésen esett át egy pap ördögűzésén, most azért rakta ki mégis, hogy az emberek merjenek maguk lenni és hogy így tiltakozzon a tetoválás-rasszizmus ellen, hogy ne káromolják az utcán és hogy ne akadályozzák meg a tetoválások, hogy valakit felvesznek-e egy munkahelyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik