Élet-Stílus

Egy nyár telis-tele kalandokkal (X)

Itt az ideje, hogy egy kis időt töltsünk a természetben!

A stájer nyár lehetővé teszi mindazt, amire már mindannyian régóta várunk: hogy végre újra szabadnak érezzük magunkat, időt szakítsunk a kikapcsolódásra és közös kalandokat éljünk át.

Ha kalandvágyók vagyunk, akkor érdemes célba venni a Stájerország szívében található Erzberg Leoben régiót, ahol a lehetőségünk van élőben követni mintegy 80 000 tonna ércben gazdag kőzet robbantását is a névadó Erzberg-hegységben. Nem kevésbé feledhetetlen élmény körbesétálni a régió festői szépségű tavait, mint a Leopoldsteinersee-t vagy a Grüner See-t.

Leopoldsteinersee: © Filmografie / Christian Kremsl

A Präbichl kalandhegyen található Alpfox kalandparkban fáról fára mászhatunk a kötélparkban vagy hegyi gokarttal gurulhatunk le a hegyről. A kalandvágyó családok tehetnek egy kirándulást a Wilder Berg Mautern állatkertjébe is. Magasan a vadon élő állatok fölött lebegve, egy felvonóban ülve juthatunk fel a hegyállomásra, ahol farkasok, hiúzok és medvék várnak ránk. A hegycsúcsra érve számos vidám attrakció gondoskodik az izgalmas időtöltésről.

Alpfox Erlebnispark Präbichl: © Alpfox / Tomm Lamm

Tovább a szálláshelyekhez, ajánlatokhoz és üdülési tippekhez

Akik pedig inkább a lassabb tempót választanák, azoknak Ausztria kertje, Kelet-Stájerország a megfelelő úti cél. A régió természeti értékei önmagukért beszélnek: zöldellő alpesi legelők és szelíd dombhátak, árnyas erdők és eldugott természeti gyöngyszemek várják, hogy felfedezzék. Legyen szó egy frissítő fürdőzésről a Stubenbergsee-ben, a történelmi hangulatú városok kulturális programjairól vagy a rétek és mezők kínálta kulináris finomságokról – Kelet-Stájerország képeskönyvbe illő nyári kalandokat kínál.

Stubenbergsee: © TV Oststeiermark / Bernhard Bergmann

Itt Található Ausztria leghosszabb, 17 km hosszú szurdoka is, a Rába-szurdok, kihagyhatatlan program, ha arra járunk. A régióban az élménybringázástól kezdve az e-bike túrákon, az országúti biciklizésen és a hegyi kerékpározáson át a két keréken való közlekedés bármely típusához is találhatunk különböző nehézségű kerékpárutakat és hegyikerékpáros ösvényeket.

Räderpark: © TV Oststeiermark / Bernhard Bergmann

Tovább a szálláshelyekhez, ajánlatokhoz és üdülési tippekhez

További információk egy stájerországi üdülés megtervezéséhez www.steiermark.com/udules

Ajánlott videó

Olvasói sztorik