Élet-Stílus

Folyton a szexről faggatják a kettévágott férfit és a feleségét

YouTube / Sabia and Loren
YouTube / Sabia and Loren
Egy borzalmas balesetben egy targonca teljesen szétroncsolta egy húszéves, amerikai férfi altestét. Bár amputálták a lábait, a csípőjét és az egyik alkarját is, igyekszik teljes és boldog életet élni.

A húszéves építőmunkás, Loren Schauers teste 2019-ben, egy munkahelyi baleset során szorult be egy négytonnás targonca alá a montanai Wilsallban. Hogy megmenthessék a fiatal férfi életét, egy ritka, radikális műtétet hajtottak végre rajta. Amputálták a lábait, a medencéjét, a nemi szerveit, a húgyúti rendszerét, a végbélnyílását és a végbelét. Mivel súlyosan roncsolódott a baleset során, a férfi jobb alkarját is amputálták – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Három évvel később, Schauers egy YouTube-videóban mesélt arról, hogyan alkalmazkodik az új életéhez, illetve arról, hogy a veszteségei és az állandó fájdalmai ellenére, hogyan tud mindig pozitív és optimista maradni.

A fiatal férfi azt mondja, a baleset után három hónappal kezdett el azon gondolkodni, hogy tulajdonképpen csoda történt vele és hálásnak kellene lennie, hogy egyáltalán még életben van.

Nem mások hibája, hogy fájdalmakkal élek. Nem fogok itt fetrengeni és a világra önteni a dühömet. Inkább próbálok annyira vidám maradni, amennyire csak tudok, még akkor is, ha időnként, szinte belehalok a fájdalomba.

A baleset idején Schauers másfél éve volt együtt a barátnőjével, a huszonhárom éves Sabia Reiche-vel. A lány végig kitartott a férfi mellett a mindkettejük életét megváltoztató során és mellette van azóta is. Összeházasodtak és azt mondják, nem is lehetnének közelebb egymáshoz. Sabia rendszeresen segít Lorennek a zuhanyzásban, és a sztómazsákjai kicserélésében.

YouTube / Sabia and Loren

A házaspár közösen üzemeltet egy YouTube-csatornát, ahol olykor a követőik kérdéseire válaszolnak. Azt mondják, a legtöbben mindig a szexuális életükre kíváncsiak. Ezekre a kérdésekre azonban soha sem fognak válaszolni.

Ez magánügy, senkinek semmi köze hozzá. Tiszteletlenség ilyesmit kérdezni. Senki sem szólít le egy idegen párt az utcán és kezdi el őket a szexuális életükről faggatni. Az, hogy a mi helyzetünk különleges, még nem jogosítja fel az embereket arra, hogy ilyesmit kérdezzenek.

A pár azonban nyíltan beszél Loren életkilátásairól. Az orvosok azt mondták nekik, hogy azok, akik ilyen durva beavatkozáson esnek át, átlagosan tizenegy évig élnek a műtét után, a rekorder az amputáció után huszonnégy évvel halt meg.

„Egyikük sem volt azonban a Lorenéhez hasonló helyzetben. Reméljük, hogy ő még több mint negyven évig közöttünk lesz” – mondja Sabia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik