Élet-Stílus

Félreértette a címet az Uber-sofőr, agyonverték

Hasonló nevű helyre szállította volna utasait az Oldhambe rendelt autó vezetője. A tévedés végzetesnek bizonyult.

Tragikus félreértés miatt kellett meghalnia egy angliai sofőrnek. Az ügyben most zajlott az első bírósági tárgyalás.

2021 október 29-én hajnalban a húszéves Connor McPartland és barátja, Martin Treacy (18) még akartak kicsit bulizni, ezért el akartak jutni Oldhamből a szomszédos Rochdale-be egy Ko-Ko Lounge nevű klubba. A két férfi Ubert hívott, nem sokkal később beszálltak a kocsiba, amit egy Ali Asghar nevű férfi vezetett.

A sofőr félreértette a hely nevét, ezért a Ko-Ko helyett a Coco’s grillbárt ütötte be a GPS-be. Ez a tévedés végül a halálához vezetett – írja a Daily Mail.

Amikor kiderült a félreértés, durva vita alakult ki az Ubert vezető férfi és a két masszívan ittas állapotban levő utasa között. A veszekedés fizikai erőszakba torkollott, egy másik taxisofőr látta, ahogy a két fiatal üti-veri kollégáját, és megpróbált közbeavatkozni, de miután őt is meg akarták támadni, visszaült az autójába.

Egy másik szemtanú látta, hogy az egyik fiú meglökte Asghart, a sofőr elesett és beverte a fejét. A támadók még a földön is rugdosták a férfit.

Ali Asghar koponyatörést szenvedett és az intenzív osztályra került, két hét múlva belehalt a sérüléseibe. 38 éves volt.

Manchesterben bíróság elé állt a két fiatal, egyikük sem ismerte el, hogy szándékosan okozták volna a sofőr halálát. A gyilkossági ügy tárgyalása folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik