Élet-Stílus

Élőben játszott a Minecrafton, amikor rendőrök mentek érte

Wynn szerint kiközösítik az iskolában, amiért transznemű. Videójátékkal vezeti le a stresszt.

Wynn egy 16 éves transzlány, aki Tennessee-ben él. VioWynn néven szokott Minecraftot játszani a Twitch-en. A Vice tudósítása szerint április közepén is éppen játszott, amikor az élő közvetítés közben rendőrök léptek a szobájába.

Wynn a játék közben elmondta, hogy iskolakerülőnek tartják, amiért csak online vesz részt az órákon, és próbálnak nyomást próbálnak rá gyakorolni, hogy menjen be az iskolába.

Valószínűleg ez lesz az utolsó adás, mert arra próbálnak rávenni, hogy öljem meg magam, vagy menjek más nevelőszülőkhöz. Ahelyett, hogy biztosítanák az oktatást. Őszintén szólva, én szeretnék iskolába menni, de ott nem fogadnak szívesen, mivel transz vagyok

– mondta a felvétel közben.

„Egyszer már örökbe fogadtak, nem kell megint. Csak iskolába akarok menni, de félek, hogy bántani fognak” – ismételte meg.

Wynn azt is állította, hogy az iskola mindenki számára biztosítja a választás lehetőségét, hogy online vagy személyesen vegyen részt az órákon, rá viszont nyomás helyeznek, hogy mindenképpen menjen be.


Körülbelül 17 perce játszott, amikor látta, hogy belépnek a rendőrök. Wynn folyamatosan kommunikálta, mit csinálnak, de a játékot nem hagyta abba.

“Nem értem, hogy Tennessee állam miért teszi inkább tönkre egy gyerek életét, minthogy csak iskolába engedje őket” – mondta Wynn a streamben, hozzátette, hogy számított rá, hogy aznap kijön a rendőrség, mert korábban hallotta, hogy a nevelőszülei beszélnek erről.

Őrülten stresszes voltam, ezért kezdtem el játszani. Ez az egyetlen dolog, ami boldoggá tesz és megnyugtat

– mondta.

A rendőrök később arra kényszerítették, hogy hagyja abba a játékot, hogy elvihessék a nevelőotthonba. Egyelőre még nincs számára hely, ezért egy ideig még a nevelőszüleinél marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik