Élet-Stílus

Közel félmillió követője van a TikTokon az ötéves autista kisfiúnak

Sebastian Espositónak különleges képességei vannak, nem meglepő, hogy „kis Einstein” néven van fent a közösségi oldalon.

Sebastian Esposito még csak 5 éves, de már majdnem 500 000 követője van a TikTokon.

A kisfiú oldalát „@litttle.einstein” néven üzemeltetik szülei a közösségi oldalon, ahol megmutatják,  milyen különleges képességei vannak a gyereküknek. Az ABC riportja szerint Esposito fejből tudja például a periódusos rendszert és az összes betűtípust.

A szülei, Amanda és Ryan Esposito célja nem csak az, hogy megmutassák fiuk képességeit, fel akarja hívni a figyelmet az autizmusra. Sebastian 3 éves volt, amikor diagnosztizálták nála az autizmust, a kisfiúnak emellett hiperlexiája is van, ami azt jelenti, hogy a korához képest fejlettebb olvasási képessége és írástudása van.

Sebastian egyébként már 2 éves korában 200 szót ismert, ma már tíz nyelven tud írni. Földrajztudása is kiemelkedő, és ismeri az összes ország zászlaját.

Sebastian kedvenc betűtípusa a Hevleticához hasonló Abadi, de az összeset le tudja rajzolni.

@litttle.einstein 5 year old writing fonts with chalk.#autismawareness #hyperlexia #chalkart #fonts ♬ original sound - Sebastian

A kisfiú videóit átlagosan 20 milliószor nézik meg.

Fogalmunk sem volt, hogy ez így be fog robbanni

– mondta Ryan Esposito, aki hangsúlyozta, hogy a fiuk mindent magától csinál, semmire sem kötelezik.

Sebastian első videóját 2020 decemberében, 3 éves korában  töltötték fel, ebben a matematikai képességeit mutatta meg, a következőben már az 50 amerikai állam fővárosát sorolta el. A kisfiú a márkák logóit is le tudja rajzolni.

@litttle.einstein 5 year old back with more logo quizes!#FritoLayRickRoll #autismawareness #hyperlexia #fypシ #logos ♬ original sound - Sebastian

Apja elmondta, hogy a videókkal meg szeretnék mutatni a többi autizmusssal vagy hiperlexiával élő gyereknek, hogy nincsenek egyedül, és bármit elérhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik