Élet-Stílus

Mindenki azt hiszi, állapotos, pedig egy fájdalmas betegségben szenved

Élete végéig szenvedni fog tőle.

Akik nem ismerik, folyamatosan azt hiszik az essexi Franchesca Flackről, hogy terhes, pedig nem ettől nagy a hasa. Folyamatosan fel van puffadva és minden nap fáj a medencéje, a háta valamint diszkomfortosan érzi magát és székrekedése van.

Vélhetően irritábilis bél-szindrómája volt tinédzser korábban és később Crohn-betegséggel egy gyulladásos bélbetegséggel diagnosztizálták. A puffadása miatt a gyomra kitágul, és ez az elmúlt években csak rosszabb lett.

Flacknek amúgy sem volt túl nagy önbizalma, de a puffadás, és hogy ráadásul szinte mindig látszik, csak rontott a helyzeten.

Gyakran egy nagy táskát rakok a hasam elé, hogy elrejtsem a puffadást, és paranoiás érzéseim vannak, hogy mások elítélnek, csúnyának érzem magam és bizonytalan vagyok. Tudom, hogy egészségügyi problémáim vannak, de nem tudom elfogadni és büszkén nézni a testemre

– idézi a Mirror.

Noha az orvosok eleinte ragaszkodtak ahhoz, hogy puffadása a betegségeivel függ össze, Flack, miután megszülte 2020-ban lányát, rájött, valami más is van a dologban.

A szülés után 24 órával „elviselhetetlen fájdalom” gyötörte, olyan volt, mint az összehúzódások. Ekkor már több mint egy hete nem székelt.

2022 februárjában állapota újabb fordulatot vett, mikor eltávolították az epehólyagját, a műtéthez szükséges gyógyszeres kezelés pedig komplikációt okoztak a húgyhólyagjában. Nem tudott pisilni, pedig nagyon kellett neki. A székrekedése miatt a hólyagja is leállt.

Újabb vizsgálatok szerint nem korábbi betegségei miatt vannak csak a mostani gondjai, úgyhogy Flack béltükrözésre és más vizsgálatokra vár. Különféle gyógyszereket is szed, de nem sokat segítenek.

Flack azt mondja, azért osztja meg történetét, hogy példát mutasson másoknak, hogy a székrekedés és a puffadás ne legyen tabu, mert komoly problémák állhatnak a háttérben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik