Élet-Stílus

Egy vagyont fizettek Zelenszkij dzsekijéért egy londoni aukción

Ukrainian Presidency / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Ukrainian Presidency / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Adománygyűjtő árverést szervezett a háború sújtotta Ukrajna számára a Christie’s. A londoni Tate Modernben rendezett aukción 90 ezer fontot (több mint 40 millió forintot) fizettek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ikonikus, khaki színű dzsekijéért.

Aukciót tartottak az Oroszország által megtámadott Ukrajna javára a londoni Tate Modern kortárs művészeti múzeumban. Az adománygyűjtő árverésen kalapács alá került többek között Volodimir Zelenszkij ukrán elnök dzsekije is, ami 50 ezer fontos kikiáltási árról indult, és ennek közel duplájáért, 90 ezer fontért kelt el – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A Christie’s londoni árverése egy nemzetközi összefogás része, melynek célja, hogy egymillió fontot (kb. 447 millió forintot) gyűjtsön össze a háború sújtotta Ukrajna javára. Elárverezték még azt a korsót, amit Boris Johnson brit miniszterelnök kapott ajándékba, amikor Kijevbe látogatott, és eladtak egy különleges kijevi kirándulást is, melynek idegenvezetője az ukrán főváros polgármestere, a volt nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Vitalij Klicsko lesz majd.

Zelenszkij videókapcsolaton keresztül jelentkezett be az árverésre, a briteket és a „bátor Borist” méltatta, aki elment, hogy meglátogassa őt Kijevben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik