Élet-Stílus

Meztelen fotót posztolt magáról a 700 éves szent fa mellől, ezért kitoloncolták Baliról a jógainfluenszert

SONNY TUMBELAKA / AFP
SONNY TUMBELAKA / AFP
Az orosz influenszert annyira rosszul érintette az ügy, hogy az Instagramját is privátra állította utána.

Egy orosz jógainfluenszert nemrég kitoloncoltak Baliról, miután meztelenül pózolt egy szent fa alatt. Az Instagram-sztár Alina Fazleeva, akit több ezer követője alina_yogi néven ismer, azért került bajba, mert megosztott magáról egy képet a közösségi oldalán, amin meztelenül pózol egy 700 éves szent kajeputfa mellett. A képek pedig hamarosan eljutottak egy helyi vállalkozóhoz, Niluh Djelantikhoz, aki jelentette a dolgot a helyi hatóságoknak.

A LADbible leírása alapján Fazleeva a fotón teljesen meztelenül ül az óriás fa törzsén úgy, hogy közben a melleit és a fenekét is a fához nyomja a sziget Tabanan nevű tartományában, a Babakan templom kertjében. A helyiek szentnek tartják ezt a fát, azért lett ekkora botrány a fotóból.

Miután az influenszernek leesett, hogy tiszteletlen volt, törölte a fotót, és egy bocsánatkérő videót is posztolt május 4-én. Fazleevának és a férjének, Andrej Fazleevnak azóta a helyi szokásoknak megfelelően tisztító szertartáson kellett részt vennie a sértés helyszínén.

Bocsánatot kérek minden balinéz és indonéz embertől, sajnálom, amit tettem. Annyira szégyellem magam, nem akartalak megbántani titeket semmilyen módon, abszolút nem ismerem ezt a helyet. Csak imádkoztam egy fa alatt, és egyenesen a rendőrségre mentem, hogy elmagyarázzam ezt az esetet, és bocsánatot kérjek

– írta a balhé után feltöltött videója mellé, melyben az látható, hogy teljesen felöltözve, a szent fa tövében imádkozik.

Jamaruli Manihuruk, az ország bevándorlási hivatalának vezetője azonban kijelentette: „Mindketten bizonyítottan a közrendet veszélyeztető és a helyi normákat nem tisztelő tevékenységet folytattak. (…) Ezért kitoloncolással fogják őket szankcionálni.”

Alina Fazleevát és férjét, Andrej Fazleevet a szent fa helyén készült meztelen fotózás után a helyi kultúra megsértésére hivatkozva toloncolták ki Baliról. A fenti kép akkor készült, amikor tudatták velük ezt a döntést. A házaspárt emellett legalább hat hónapra ki is tiltják az országból.

A szent fát és a szentségtelen fotót a LADbible posztjában lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik