Élet-Stílus

Rokkantsági segélyt kapott, közben rock and roll bulikban táncolt

Lebukott az angol nagymama.

Cheryl Topham 1992-ben igényelt először fogyatékossági támogatást, 1999-től a legmagasabb összegű ellátást kapta. Emellett foglalkoztatási és támogatási juttatásban is részesült. A támogatásokat mozgáskorlátozottsága okán igényelte, a többi között a következő betegségekre hivatkozva: ízületi gyulladás, kéztőalagút szindróma (zsibbadással járó betegség), ízületi kopás, csigolyameszesedés. A felsorolt problémák miatt csak mankóval vagy kerekesszékkel tudott közlekedni.

A ma 54 éves, Ashton-under-Lyne (Greater Manchester, Anglia) élő nagymama 2019-ben, azaz több mint húsz évvel később lebukott. Ugyanis olyan felvételek készültek róla, amelyeken látható, hogy mindenféle egyéb járást segítő gyógyászati segédeszköz nélkül közlekedik.

Emellett a Facebookon több fotón is látható volt, ahogy rock and roll koncerteken táncol.

A támogatásokat megállapító hatóságokat valaki értesítette az anomáliáról, majd Tophamről felvételek készültek, amelyeken látható, hogy mindenféle segítség nélkül sétál a lakása környékén. Amikor az illetékesek szembesítették a vádakkal, először tartotta magát ahhoz, hogy súlyosan mozgáskorlátozott, de aztán megmutatták neki a videókat.

Mint kiderült, Topham azt az egy aprócska információt nem hozta a hatóságok tudtára, hogy 2017-ben megoperálták, és a műtét következtében radikálisan javult az állapota. Innentől kezdve csak akkor használt mankót vagy kerekesszéket, amikor épp segélyért folyamodott.

Két éven át jogalap nélkül igényelte és vette fel a támogatásokat – összesen 28.000 fonthoz (12,4 millió forint) jutott illetéktelenül.

Cheryl Topham ügyében nemrég hoztak döntést: hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik