Élet-Stílus

Czutor Zoltán szerint olyan belekötni a zenészek gázsijába, mintha 50 milliós festményeken méltatlankodnánk, érnek-e annyit

rtl klub
rtl klub
Annyi az ár, amennyit a piac kínál.

Napokkal ezelőtt a Blikk számolt be arról, milyen drágulást lehet megfigyelni a magyar zenepiacon, miután több neves zenekar és előadó fellépti díjai sok százezer forinttal emelkedtek egy kiszivárgott lista alapján. A lap is erre hivatkozott, melyen Majka, a Tankcsapda vagy épp a Wellhello díjai is rajta voltak.

Emiatt hívták be a Reggeli stúdiójába Czutor Zoltánt, aki véleményezte, valóban reálisak-e azok a sokszor milliós nagyságrendű összegek, amiket a zenészek kapnak.

Abba nem lehet belekötni, ha valaki hajlandó fizetni ennyit. Ez olyan, mintha azon méltatlankodnánk, hogy egy festményért miért fizet valaki 50 millió dollárt, mikor biztosan nem ér annyit. Hát ha valakinek ér annyit…

– kezdte a Belmondo énekese.

Sokan mondják, hogy kíméletlenül csak piaci alapon szabadna működtetni ezt a területet. Én azt gondolom, hogy a zenében a piacgazdaság ellen a leglátványosabb érv, ha megnézed a top 20-at a YouTube-on. Ha azt mondod, akkor legyenek-e azok nagyon sok pénzért, akkor elbizonytalanodsz.

A zenész nem válaszolt arra, ők mennyiért lépnek fel. Szerinte változó: 350 ezertől egymillió feletti összeg is reális. Hozzátette továbbá, reális fellépési díj az, amit a piac ad magától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik