Élet-Stílus

„Csecsemőt grilleztek” a PETA aktivistái, hogy így rettentsék el az ausztrálokat a húsevéstől

„A csecsemők nem valók a grillsütőre. Hagyd békén a bárányborjakat!” – szólt a felhívás az állatvédők grillsütőjén.

Az állatok jogaiért küzdő PETA nevű szervezet ausztrál önkéntesei újabb különleges módszerrel álltak elő arra, hogy elrettentsék embertársaikat a húsfogyasztástól.

A LADbible azt írja, hogy a kelet-ausztráliai Queenslandben található Gold Coast nevű város tengerpartján egy olyan performanszt adtak elő, melynek keretei között szakácsnak öltözve, egy csecsemőt mintázó játékbabát „grilleztek” meg. Ugyanis a szigetországban a húsvétkor rengeteg bárányborjút fogyasztanak el. Az állatvédők pedig arra akarták felhívni a figyelmet, hogy ezek a borjak általában csak pár hónaposak, szóval gyakorlatilag olyan, mintha csecsemők lennének.

A lenti videón is látható grillállomásra írt szöveg is ebben a szellemben született: „A csecsemők nem valók a grillsütőre. Hagyd békén a bárányborjakat!”

(Vigyázat, a klipben vágóhídon készült felvételek is vannak!)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PETA Australia (@peta_australia) által megosztott bejegyzés

Angela Banovic, a PETA szóvivője utólag azt mondta, a tiltakozás „eléggé szemléletes” és „valósághű” volt, és úgy érzi, hogy sokakat „visszataszított”.

Míg néhány néző zavarónak találta a demonstrációt, a szóvivő azzal védekezett, hogy „a bárányok és az emberi csecsemők ugyanúgy képesek fájdalmat és szenvedést érezni”.

Amint az emberek megértik a kapcsolatot saját maguk és az állatok között, lesz értelme a vegánságra való áttérésnek – magyarázta Banovic a Yahoo Newsnak, majd így folytatta:

Hogy őszinte legyek, bárki, aki idegenkedik attól, hogy emberi csecsemőt zabáljon, meg kell teremtenie a kapcsolatot, hogy egy báránybébit megenni ugyanolyan megdöbbentő.

Azt is elárulta, hogy bár sok járókelőt megdöbbentett az akciójuk, voltak olyanok is, akiknél hatásosnak bizonyult.

„Volt egy család, amelyik odajött hozzánk beszélgetni, és a kisfiú McDonald’s-os italt ivott. Csak azt mondta, hogy az egy baba (a grillen), a bárányok pedig birkabébik” – idézte fel a gyermeki szavakat, majd azt is elmondta, hogy a találkozásuk után a szóban forgó család tagjai úgy döntöttek, hetente egy nap ők is áttérnek a vegán étkezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik