Élet-Stílus

Saját spermájával termékenyítette meg az orvosa: több mint ötmillió dolláros kártérítést kapott egy floridai nő

Antonio Marquez lanza / Getty Images
Antonio Marquez lanza / Getty Images
Öt és negyedmillió dollárt (több mint 1,7 milliárd forint) kártérítést ítélt meg a bíróság egy floridai nőnek, miután a nőgyógyásza az tudta és belegyezése nélkül, egy donoré helyett a saját spermáját használta a nő mesterséges megtermékenyítése során.

Cheryl és Peter Rousseau a hetvenes években ismerkedtek meg, az Egyesült Államokban. Nagyon szerettek volna közös gyereket, de a férfi akkor már túl volt a vazektómia operáción – írja az NBC News.

A házaspár a mesterséges megtermékenyítés mellett döntött. Egy vermonti meddőségi klinikára mentek, ahol megválaszthatták a spermadonort. Egy orvostanhallgatót választottak, aki némileg hasonlított Peter Rousseaura, és a házaspár több más elvárásának is megfelelt.

A mesterséges megtermékenyítést Dr. John Coates végezte, minden remekül sikerült, Cheryl egészséges kisfiút szült. Csak 2018-ban derült ki, hogy a már felnőtt gyerek biológiai apja nem a választott orvostanhallgató, hanem Coates.

A Rousseau házaspár 2018-ban beperelte Coatest, aki először tagadott, de később beismerte, hogy a saját spermáját használta a mesterséges megtermékenyítés során. Miután az ügynek híre ment, tavaly egy coloradói nő is pert indított az orvos ellen. Ő 1978-ban vett részt mesterséges megtermékenyítésen Coates klinikáján, és mint kiderült az orvos az ő esetében is a saját spermáját használta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik