Élet-Stílus

Kerekesszékes szereplővel bővül a Szezám utca

YouTube
YouTube
Ameera a sorozat Közel-Keleten és Észak-Afrikában sugárzott verziójában fog szerepelni.

Hamarosan debütál a Muppet Show új karaktere, Ameera, aki gerincvelő-sérülése miatt kerekesszékbe kényszerült – írja a CNN.

Az új szereplő a Szezám utca Közel-Keleten és Észak-Afrikában sugárzott változatában, az Ahlan Simsimben kap majd szerepet.

Ameera 8 éves, szereti a tudományt, a humort és a kosárlabdát, a gerincvelő-sérülése miatt azonban kerekesszéket vagy mankót kell használnia. Az alkotók szándéka szerint az új karaktert látva a gyerekek nyitottabbak lesznek a mozgássérültekkel szemben.

Nagyon szerettünk volna egy új szereplőt behozni, aki kerekesszéket vagy más mozgáshoz szükséges eszközt

– mondta Scott Cameron, a Sesame Workshop nemzetközi produkciós vezetője a CNN-nek, hozzátéve, hogy a Közel-Keleten és Észak-Afrikában számos gyerek kényszerül kerekesszékbe, azt akarták, hogy ne érezzék magukat egyedül.

Az Ahlan Simsim premierje 2020-ban volt, eredetileg azért hozták létre, hogy segítse a szíriai háború után traumával küzdő kisgyerekeknek feldolgozni a történteket.

Az eddigi évadok a probléma- és konfliktusmegoldás fejlesztésére összpontosítottak, a mostani szezon középpontjában a kedvesség áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik