Élet-Stílus

Fegyelmi eljárást indít a pofozkodó Will Smith ellen az Amerikai Filmakadémia

Neilson Barnard / Getty Images
Neilson Barnard / Getty Images
A pofon után felszólították, hogy hagyja el a helyszínt, ő azonban nem tett eleget a kérésnek.

Napok óta Will Smith pofonjától hangos a sajtó, és úgy fest, valóban lesz következménye a történteknek. A 94. Oscar-gálán Chris Rock elsütött egy G.I. Jane viccet, amivel a betegsége miatt kopasz Jada Pinkett Smith-t célozta meg. Will Smith először nevetett a műsorvezető poénján, de amikor meglátta a felesége reakcióját, felpattant és a színpadra felsétálva bemosott egyet Rocknak, amit némi szóváltás is követett.

Kapcsolódó

A műsorvezető nem tett feljelentést, az Amerikai Filmakadémia viszont vizsgálatot indított, és a Variety információi szerint fegyelmi eljárást indítottak Smith ellen. Nyilatkozatukban azt is jelezték, hogy az incidens után távozásra szólították fel a színészt, ő azonban nem volt hajlandó elhagyni a helyszínt.

A Kormányzótanács ma fegyelmi eljárást indított Smith úr ellen az Akadémia magatartási normáinak megsértése miatt, ideértve a nem megfelelő fizikai érintkezést, a sértő vagy fenyegető magatartást, valamint az Akadémia integritásának veszélyeztetését. (…) Mr. Smith tette a 94. Oscar-gálán mélyen megrázó, traumatikus esemény volt a szemtanúk és a tévénézők számára egyaránt. Mr. Rock, elnézést kérünk a színpadunkon tapasztaltakért, és köszönjük az adott pillanatban tanúsított kitartását. Elnézést kérünk jelöltjeinktől, vendégeinktől és nézőinktől is azért, ami az ünnepi esemény során történt

– olvasható a közleményben.

Smith-nek 15 napja van, hogy írásban reagáljon a tanács döntésére. A közlemény arra is kitért, hogy a soron következő, április 18-i elnökségi ülésen az Akadémia bármilyen fegyelmi intézkedést foganatosíthat, amely magában foglalhatja a felfüggesztést, a kizárást vagy az alapszabályban és a magatartási szabályzatban megengedett egyéb szankciókat.

Smith egyébként korábban az Akadémiától és Chris Rocktól is elnézést kért a történtek miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik