Élet-Stílus

Nemzeti hősként tisztelik a fiút, aki traffipaxokra figyelmezteti az autósokat

Getty Images
Getty Images
Volt olyan kereskedő, aki egy abroncsszettet ajándékozott a fiúnak, amiért felhívta a figyelmét a sebességmérőre.

A 17 éves Beau Jackson szabadidejének nagy részét arra szenteli, hogy figyelmeztesse az autósokat a sebességmérő kamerákra. A „traffipax kereszteslovagot” igazi hősként tisztelik a sofőrök, annyi autóst mentett meg a bírságtól – írja a Daily Mail.

A Sydney-től északra „dolgozó” tini egy rikító színű felsőben az út szélén állva, kezében táblát tartva figyelmezteti az arra haladó autósokat.

Eshet eső, fújhat a szél, a fiú mindig az utak mellett posztol.

Szeretnék figyelni az emberekre, mert ez most elég nehéz időszak. Nem akarom, hogy  pénzbírságot kapjanak!

mondta Jackson az A Current Affairnek.

A fiú közölte, hogy megkereste a rendőrséget is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy amit csinált, nem illegális. Azt mondta, hogy a hatóságok semmi kivetnivalót nem találtak a „munkájában”, sőt, inkább megköszönik a szolgálatait, mivel lelassítja az autósokat.

Jackson, aki állítása szerint még soha nem kapott pénzbírságot, egyetért azzal, hogy meg kell büntetni azokat az autósokat, akik drasztikusan túllépik a sebességhatárt. Az zavarja, hogy a sebességmérőket rendszerint egy lejtős szakasz aljára helyezik ki, így tőrbe csalják az autósokat, akik sokszor csak épphogy lépik át a sebességhatárt.

Ha egy iskolai közelébe tennék ki, vagy egy olyan helyre, ahol rendszerint száguldoznak a sofőrök, nem figyelmeztetnék senkit.

– mondta.

A fiú édesapja, Dan Jackson eleinte vonakodott támogatni a fiát, de ma már büszke rá, hogy tesz valamit az autós közösségért, és egyébként is szerinte a fia „biztonságban van, és nem csinál semmi illegálisat”.

Az autósok már igazi nemzeti hősnek tartják.

Remekül csinálja, sokunk jogosítványunkat megmenti!

– mondta egy férfi.

A legtöbben egy baráti integetéssel köszönik meg a figyelmességét, de volt olyan, aki egy csokit adott neki, az egyik gumiabroncs-szaküzlet pedig új gumikat ajándékozott neki a motorjához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik