Élet-Stílus

Laboratóriumban előállított oroszlánhúst dobnak piacra az Egyesült Királyságban

Primeval Foods
Primeval Foods
Hamarosan jöhet az elefántból vagy zebrából készült sushi is.

Hamarosan laboratóriumban előállított oroszlánhúst kerülhet az élelmiszerboltok polcaira az Egyesült Királyságban – írja az Independent.

A „műoroszlánhúst” a Primeval Foods élelmiszertechnológiai cég dobja piacra.

Nem csak oroszlánból készült húst imitálhatnak, tigrisből, elefántból, zsiráfból sőt, zebrából készült termékeket, például sushit is piacra dobhatnak a jövőben, ha átmennek az élelmiszer-szabályozási ellenőrzéseken.

A gyártó szerint a laboratóriumban mesterségesen tenyésztett állati sejtekből előálított műhús klímabarátabb, mint a növényi alapú húspótlók. Nincs szükség az állatok etetésére és itatására szolgáló táplálékra és vízre, kevesebb üvegházhatású gáz kerül a levegőbe, és vissza lehet szoríta a túlzott antibiotikum használatot az állatoknál.

Yilmaz Bora, a Primeval Foodsot tulajdonló Ace Ventures ügyvezetője elmondta, hogy tapasztalataik szerint az emberek folyamatosan keresik új ételeket, éttermeket és kulináris élményeket. A jelenleg legtöbbet fogyasztott húsok már elérték a korlátaikat, nem lehet velük tovább kísérletezni.

Túl kell lépni a marhából, csirkéből vagy sertésből készült ételeken, de ennek nem szabad a természet rovására mennie

– mondta Bora.

Az ügyvezető hozzátette, hogy a következő hónapokban kóstolókat szerveznek Londonban a termékeikből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik