Élet-Stílus

Bulikra adják bérbe a mexikói elnöki repülőgépet

BRITTA PEDERSEN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
BRITTA PEDERSEN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Esküvőkre, születésnapokra, vagy más, hasonló bulikra lehet majd a közeljövőben kibérelni az elnöki luxusrepülőt Mexikóban – jelentette be hétfőn Andrés Manuel Lopez Obrador, az ország elnöke.

Mexikó 2018-ban hivatalba lépett elnöke, aki takarékossági okokból kizárólag kereskedelmi repülőjáratokkal utazik, már a választási kampánya óta hangoztatja, hogy eladja az országa elnöki luxusrepülőjét, ami szerinte egy sértés a mexikói emberek számára – írja a France24.

A Boeing 787-es Dreamlinert az elnöki hivatalt 2006 és 2012 között betöltő Felipe Calderon regnálása idején vették 218 millió dollárért (több mint 72 milliárd forintért), de ő végül soha sem utazott vele, csak az utódja, Enrique Pena Nieto használta.

Lopez Obrador eddig hiába próbálkozott, nem talált vevőt a különlegesen kialakított, egy hálószobával és fürdőszobával is felszerelt, nyolcvan ülőhelyes repülőgépre. Hogy mégis szert tegyen a gép segítségével némi bevételre, úgy döntött bérelhetővé teszi.

A Dreamliner a hadsereg egyik cégéhez kerül, mely egy nemrégiben átadott repülőteret üzemeltet Mexikóváros közelében. A gépet tőlük lehet majd kibérelni bulikra, üzleti utakra, vagy bármi hasonlóra. Az elnöki hivatal célja, hogy legalább annyi bevételt generáljon, amennyi fedezi a repülő karbantartási és fenntartási költségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik