Élet-Stílus

Egymillió dollárt keresett pornósként, aztán papnak állt

Joshua Broome / Instagram
Joshua Broome / Instagram
Filmsztár szeretett volna lenni, és azzá is vált, csak nem abban a műfajban, amit eredetileg elképzelt. Több mint ezer felnőttfilmet forgatott, majd az átélt trauma miatt elmenekült a pornóiparból. Azóta eltelt tíz év, ami alatt a vallásban találta meg a lelki békéjét.

Joshua Broome a húszas évei elején nagy álmokkal érkezett meg Hollywoodba. Kitartóan próbálkozott, de a nagy stúdiók kapui zárva maradtak előtte. Hogy eltartsa magát, pincérként dolgozott. Egy este beszédbe elegyedett egy csapat nővel, akik azt tanácsolták neki, hogy vállaljon be egy pornószerepet, az biztosan beindítja majd a karrierjét. Broome megfogadta a tanácsot, napokkal később meg is kapta élete első felnőttfilmes szerepét – írja a New York Post.

Az akkor 23 éves Broome hamarosan elmerült a pornóiparban. Felvette a Rocco Reed nevet, havi több tucat heteró és meleg szexjelenetet forgatott. Hamarosan az egyik legkeresettebb férfi pornóssá vált, sok pénz keresett, mégis egyre rosszabbul érezte magát.

Elhittem, hogy a pénz boldoggá tesz. Több mint egymillió dollárt kerestem, oda utaztam, ahová csak akartam, a szexben megkaptam mindent, amiről valaha álmodtam. De amint mindez megvolt, az életem darabjaira hullott, mert belül keserű és magányos voltam.

Broome hat év után, 2012-ben jelentette be, hogy végleg felhagy a pornózással. A pályája csúcsán volt, alig 29 évesen, ezért a szakmában mindenkit megdöbbentett a döntésével. Los Angelest is maga mögött hagyta, Észak-Karolinába költözött, ahol egy edzőteremben kezdett el dolgozni. Közben a szégyenével és depresszióval küzdött és próbálta mindenki elől eltitkolni a múltját.

Két évvel később Broome megismerkedett egy Hope nevű nővel az edzőteremben. Megbeszélték, hogy együtt mennek el futni, a férfi pedig úgy döntött, mindent elmesél a nőnek a múltjáról, még mielőtt kialakulna közöttük valami. Broome megdöbbent, hogy Hope továbbra is kedves hozzá, nem akar ítélkezni fölötte. A következő hétvégén együtt mentek templomba.

Szakítottam a szégyen éveivel. Korábban mindig azzal éltem együtt, hogy nem vagyok elég jó, és végre magam mögött hagyhattam ezt is.

Mielőtt 2016-ban megkérte Hope kezét, Broome elkezdett teológiát tanulni. A házaspár és a három fiuk jelenleg az iowai Cedar Rapidsben élnek, ahol az egykori pornósztár lelkészként dolgozik. Emellett járja az országot, hogy saját példáján keresztül arra tanítsa közönségét, soha nem késő a rossz út helyett a jóra lépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik