Élet-Stílus

Kincsesládát talált a tengerparton egy brit anya

Gallo Images / Getty Images
Gallo Images / Getty Images
Egy tengerpart-takarító akció során kincsesládára bukkant egy 38 éves nő az angliai Norfolkban. Azt mondja, még mindig alig hiszi el, hogy ez vele történt.

Jennie Fitzgerald végzett aznapra, már éppen elindult volna a tengerpartról, amikor egy különös fadarabot vett észre a homokban. A 38 éves, kétgyerekes anya, aki március 20-án egy tengerpart-takarító akcióban vett részt, úgy döntött, azt még összeszedi – írja a BBC.

Jennie hamar rájött, hogy amit meglátott, sokkal nagyobb, mint gondolta, és mélyen a homokba ágyazódott. Ásni kezdett és hamarosan egy kis kincsesláda volt a kezei között. Az izgatott nő elvitte szerzeményét a lakókocsiba, ahol a férjével és a gyerekeivel a hétvégét töltötték.

Jennie Fitzgerald

A ládán jókora lakat volt, rajta egy korona és „VR” felirat, amiből a család arra következtetett, hogy a láda a viktoriánus korból származik. A lakatot nem tudták leszedni, ezért óvatosan lefeszegették a már korhatag láda alját. Régi érmék és drágakövek hullottak ki belőle, majd egy zsebóra és egy nagy parfümös palack is előkerült.

A család bejelentette a kincset az illetékes hivatalnál, ahol szakértők vizsgálják meg a kincseket, és megpróbálják majd felkutatni a láda jogos tulajdonosát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik