Élet-Stílus

A világ legszerencsésebb embere? Többezer négylevelű lóheréje van egy svájci férfinak

20minutes.ch
20minutes.ch
Különös hobbija van egy harminc éves svájci férfinak. Megszállottan kutat négy-, illetve többlevelű lóherék után, és ahogy az lenni szokott: aki keres, az talál.

A fribourgi Julio Rey gyerekkora óta megszállottja a szerencsét jelképező négylevelű lóheréknek. Az elsőt kilencéves korában találta, amikor nagyapjával sétált, azóta pedig, amikor csak teheti, gyűjtőútra indul – mesélte a 20 minutes című svájci tévéműsorban.

Julionak közel háromezerötszáz négylevelű lóheréje van, de van néhány öt-, illetve hatlevelű, valamit három darab hétlevelű lóheréje is. Mind szépen laminálva, hogy megőrizze őket a jövőnek. A többségüket huszonöt éves kora körül gyűjtötte, egy nehéz időszakban, amikor munkanélküli volt. Járta a vidéket, és naphosszat lóherékre vadászott.

A svájci férfi azt mondja, kell némi szerencse a háromnál több levelű lóherék megtalálásához, de sokat számít a tapasztalat. Ő, ha egy helyen néhány percen belül nem lát meg egyet sem, inkább továbbáll és máshol próbál szerencsét. A legjobb napjain akár ötven-száz több levelű lóherét is talál, az eddigi rekordja kétszáz példány.

Az esélyekről elárulja: nagyjából minden tízezer lóherére jut egy négylevelű, minden százezerre egy ötlevelű, és kétmillió lóhere közt jó, ha akad egy hatlevelű. A hétlevelűek pedig annyira ritkák, hogy az már statisztikailag kifejezhetetlen.

A négylevelű lóherék állítólag szerencsét hoznak, az ötlevelűek sikert, a hatlevelűek gazdagságot, a hétlevelűek pedig egy életen át tartó boldogságot. Julio azt mondja, majd néhány évtizeden belül kiderül, hogy ebből mi igaz. Ő mindenesetre máris őrülten szerencsésnek érzi magát, hiszen talált maga mellé egy olyan feleséget, aki tolerálja a különös hobbiját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik