Élet-Stílus

Egy kóbor leopárdkölyök miatt állt le egy Mercedes-gyár Indiában – videón a ragadozó megmentése

Ilyen, amikor nincs természeti katasztrófa, mégis közbeszól a természet.

Az elmúlt időszakban az alkatrészhiány, a visszahívások, a természeti katasztrófák, sőt még egy egyszer az életben előforduló világjárvány is hátráltatta az autóipar termelését. Bizonyos gyáraknak különböző okok miatt még be is kellett zárniuk hosszabb-rövidebb időre. A leállások hátterében álló okok listájához nemrégiben egy betolakodó leopárd fenyegetése is hozzáadódott: az indiai Púneben található Mercedes-Benz gyárban ugyanis egy hároméves nagyragadozó miatt voltak kénytelenek pár órára leállítani a termelést egy márciusi napon – írja az Autoblog.

A gyárban dolgozók rögtön pánikba estek, amikor kiszúrták az állatot – derül ki az állathoz kihívott Wildlife SOS nevű mentőszervezet múlt hétfőn megosztott videójából.

A leopárd akkora fennakadást okozott, hogy a telephelyet körülbelül hat órán át le kellett zárni, amíg az állatmentők gyorsreagálású csapata a dolgát végezte.

A kíváncsi nagymacskát először elkábították, majd felkészítették a szállításra, végül pedig vissza is vitték a természetbe. Az állatmentők tájékoztatása szerint a mentőakció során sem az állat, sem a gyár dolgozói nem sérültek meg.

Senki sem tudja pontosan, hogy a leopárd hogyan került a gyár területére, de a Wildlife SOS szerint a leopárdpopuláció sűrűsége  a környékbeli erdőkben az egyik legnagyobb a világon. A területet ráadásul a gyors erdőirtás is sújtja. Ez az emberi behatolás a leopárd természetes zsákmányállatainak csökkenéséhez is vezetett, így a vadvédelmi szakértők szerint a leopárd táplálékot kereshetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik