Élet-Stílus

Ezért rossz ötlet Szent Patrik napján iskolai fotózást tartani

Matthew Horwood / Getty Images
Matthew Horwood / Getty Images
A zöld hátteres fotózásnak van egy fontos szabálya, amit egy amerikai iskola figyelmen kívül hagyott, amikor Szent Patrik napjára szervezte le a gyerekek fotózását.

Annyi ír származású ember él az Egyesült Államokban, hogy a március 17.-i ír nemzeti ünnep, Szent Patrik napja az új világban is afféle, nem hivatalos nemzeti ünnepnek számít. Az emberek ilyenkor zöldbe öltöznek és hatalmas bulikat tartanak.

Az idei Szent Patrik napra zöldbe öltözött egy indianai iskola majd minden kisdiákja is. Aznap iskolai fotózást rendeztek, mert korábban jó ötletnek tűnt, hogy a képeket egy bulis napon készítsék el. Csakhogy a fotók zöld háttér előtt készültek.

Zöld hátteret akkor használnak a fotósok, ha az utómunka során szeretnének hátteret adni a képekhez. A zöld hátteres fotózásnak egyetlen szabálya van: a képeken szereplők nem viselhetnek zöldet, különben a kész fotókon összeolvadnak az utólag hozzáadott háttérrel.

Az indianai iskolában pontosan ezt történt, csak nem egy-két gyerekkel, hanem a Szent Patrik nap miatt majdnem mindannyiukkal – számolt be az esetről egy helyi hírcsatorna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik