Élet-Stílus

Hajápolás hét lépésben (x)

Helia-D
Helia-D
Mindannyian aggódni kezdünk, ha a hajunk hullani kezd. Az egészséges, dús frizura minden kultúrában az életerő, a szabadság, a fiatalság és a nők esetében a termékenység szimbóluma, ezért nem csoda, hogy akár nőként, akár férfiként dús, erős és egészséges hajra vágyunk. Hogyan érhetjük ezt el? Megmutatjuk!

1. A HAJ SZERKEZETE

Először is érdemes tisztában lennünk azzal, hogyan is épül fel a haj. Két részből áll: a hajgyökérből és a hajszálból. A hajgyökér alsó részében van a hajhagyma, fölötte találhatók azok a sejtek, amelyek rendkívül gyors osztódásukkal tulajdonképpen „előállítják” a hajszálat. A haj fő alkotóelemei a keratin (97%) és a víz. A hajszál külső hámrétegét a tetőcseréphez hasonlóan egymáshoz illeszkedő lemezkék alkotják. A haj akkor fényes és könnyen kezelhető, ha ezek a fedőlemezek szabályosan helyezkednek el. A hajgyökérnél lévő faggyúmirigyek fő feladata pedig a fejbőr és hajszálak kiszáradásának megakadályozása.

2. A HAJ ÉLETCIKLUSA

Egy bizonyos mértékben mindenkinek hullik a haja, ennek oka a hajszálak életciklusában keresendő. A hajszálaink 80-85 %-a ún. növekedési fázisban van, amely több évig tart. A hajszálak növekedési sebessége például hormonális tényezőktől és a hajhagymák tápanyag ellátottságától is függ. A haj növekedése azonban egyszer csak megáll, a hajhagyma pedig nem kap több tápanyagot és ezért elhal. Normális esetben a fejbőrünkön található hajszálak kb. 3 % -a van éppen ilyen fázisban. Ezt követően a hajgyökér néhány hónapot pihen, mielőtt új hajhagymát hoz létre és amely új hajszálat kezd növeszteni. A hajunk akkor hullik ki, amikor az új hajszál tulajdonképpen „kitolja” a régit. Ebben az átmeneti fázisban a hajszálaink kb. 15 %-a „várakozik a sorsára”.

Helia-D

3. HAJHULLÁS

Ez alapvetően egy természetes folyamat, de csak bizonyos mértékig.

„Amikor naponta átlagosan 100 vagy annál több hajszál marad a fésűben, és az elveszített szálak helyett nem nőnek újak, akkor beszélünk hajhullásról. Az időszakos intenzívebb hajvesztéstől még nem feltétlenül kell megijedni – mondja dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzor, aki a Helia-D Regenero hajhullás elleni készítményének klinikai vizsgálatát vezette. Ilyenkor nem szabad megijedni, érdemes szakembert felkeresni és olyan ápolószereket használni, amelyek nem csak a hullást állíthatják meg, hanem erősebbé is teszik a hajszálakat.”

4. A TARTÓS HAJHULLÁS OKAI

Helia-D

Dr. Battyáni Zita szerint az intenzív hajvesztés mögött az alábbi okok állhatnak:

  • Hormonális tényezők
  • A hajviselet, hajápolási szokások
  • Betegségek, gyógyszer mellékhatások
  • Táplálkozási hiányosságok, tápanyaghiány
  • Stressz

5. MIT TEHETÜNK A HAJHULLÁS ELLEN?

„A hajhullás elleni küzdelemben nagyon fontos, hogy ne egyetlen kopaszodás elleni csodaszertől várjuk a megoldást – folytatja a szakértő. – Gondolkodjunk egy komplex, több fronton indított hajhullás elleni kúrában, amelyekkel a beazonosított problémákat orvosoljuk.

  • A kiváltó okok megszüntetése
  • A fejbőr és a haj regenerálása
  • Regenerálás belsőleg

6. SPECIÁLIS ÁPOLÁS

A Helia-D élen jár a hajhullás elleni problémák megoldásában: az innovatív kutatási eredményeket felhasználva egyesítette a koffein és a gyógynövények erejét. Megalkotta a Helia-D Regenero Koffein sampont és a Helia-D Regenero Hajhullás Elleni Regeneráló eszenciát koffeinnel, az egészséges, gyönyörű és erős hajért. Mindezt a bőrünk és hajunk számára nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmazza például a Helia-D Regenero Szépségvitamin, amelyet azok számára fejlesztettük ki, akik egészséges hajat, bőrt és körmöket szeretnének. A fentieken túl például nagy csalán és mezei zsúrló kivonatot is tartalmaz.

Helia-D

7. HAJREGENERÁLÓ KÚRÁK

Íme néhány tökéletes kombináció, amelyekkel a különböző hajproblémák ellen hatékonyan védekezhetünk:

Hajhullás ellen

Helia-D Regenero Hajerősítő Sampon koffeinel + Helia-D Regenero Hajhullás elleni regeneráló eszencia koffeinnel + Helia-D Regenero Szépségvitamin

A haj(szín) védelmére

Helia-D Regenero Hajerősítő Sampon + Helia-D Regenero Hajerősítő Balzsam + Helia-D Regenero Hajvégápoló szérum

Korpásodás ellen

Helia-D Regenero Hajerősítő Sampon Korpásodás ellenHelia-D Regenero Hajhullás Elleni Regeneráló eszencia + Helia-D Regenero Szépségvitamin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik